Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У селах Коломийської громади вирішили дерусифікувати пам’ятники

23 квітня міський голова видав розпорядження про демонтаж на території Коломийської громади пам’ятників та пам’ятних знаків, які містять окремі елементи, що символізують російську імперську політику.

Передає Інформатор.

Начальник управлінню комунального господарства міської ради та старости мають провести демонтаж пам’ятників, знаків, таблиць чи інших об’єктів, які пов’язані з комуністичним тоталітарним режимом на території громади.

У переліку три об’єкти – у селах Товмачик, Корнич та Раківчик.

Як йдеться у розпорядженні, у Товмачику мають демонтувати меморіальну таблицю на стелі, у Корничі – пам’ятник, надписи та рік з верхньої частини стели, у Раківчику – пам’ятник і верхню частину меморіальних плит із п’ятикутними зірками та надписами.

“Ми прибираємо з пам’ятників ту підміну понять, яку придумали хворі совєцькі пропагандисти в минулому столітті і якою зараз послуговуються окупанти. Бо не росія перемогла нацизм та йому союзні тоталітарні режими. Це зробили українці та десятки інших націй ціною жертв мільйонів людей. І саме пам’ять про них, а не про “побєдобєсіє”, ми будемо й надалі берегти”, – зазначається у дописі міського голови.

Стела з меморіальною таблицею у с. Товмачик

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору