Інформатор Коломия

ВЛАДА

Землю біля міського озера у Коломиї віддали дружині депутата в оренду на пів століття для будівництва

Землю біля міського озера у Коломиї віддали дружині депутата в оренду на пів століття для будівництва

Сьогодні на пленарному засіданні 54 сесії Коломийської міської ради депутати підтримали земельне питання щодо відведення та надання в оренду земельної ділянки дружині депутата від “Самопомочі” Романа Крутка на 49 років по вулиці Новодворського, 17, де розташовується гриль-паб “Кружало”. Заклад знаходиться в природоохоронній зоні, а тому таке рішення суперечить чинному законодавству. 

Детальніше розповість Інформатор.

Ні для кого не секрет, що гриль-пабом “Кружало” біля міського озера володіє місцевий підприємець, двічі депутат Коломийської міської ради Роман Крутко. Втім, звернення щодо оренди цієї земельної ділянки подали інші особи – Федюк Юлія Володимирівна та Зубкова Ірина Василівна. Їм і надали землю в оренду на 49 років для будівництва та ведення бізнесу.

Це земельне питання йшло як додаткове і не було опубліковане на сайті міської ради згідно чинного законодавства. Про розгляд цього доленосного і незаконного проекту рішення більшість депутатів дізналися прямо перед сесією.

Перед розглядом цього питання ГУРівець, захисник України й громадський активіст Тараса Маркевич застеріг депутатів, наголосивши на його незаконності. Але 25 депутатів і депутаток не втримались і таки проголосували за. Поіменний список місцевих обранців, які діяли не в інтересах міста, дивіться у статті: Хто з депутатів голосував за скандальне рішення щодо оренди землі біля міського озера Коломиї

Екозахисник і учасник бойових дій Тарас Маркевич оголосив, що підготував звернення до прокуратури та ДБР. Інформатор приєднується до громадського активу й висвітлюватиме просування справи крок за кроком. Якщо ви з нами – дзвоніть  096 545 8237.

Як відомо, таке рішення вже було на розгляду сесії.

Восени 2022 року заінтересовані особи намагались протягнути на сесії питання про встановлення  прибережних зон озера, яке у рішенні чомусь назване ставком та ще й по вул. Чехова, тоді як у Коломиї такої вулиці вже не існує, адже ще у вересні її перейменували на вул. С. Тарабалки. 13 коломийських міських депутатів підтримали рішення про так звану прибережну зону “ставка на вулиці Чехова”, але рішення не прийняли. Тим часом коломиян обурило те, що міське озеро назвали ставком. Але загалом рішення не пройшло.

Деталі: Озеро чи став: на сесії розглядали питання прибережних зон “ставка на вулиці Чехова”

Так, у лютому 2020 року Коломийська міська рада надала Федюк Юлії та Зубковій Ірині дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Новодворського, 17 для будівництва та обслуговування об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування.

З 29 депутатів тоді за це питання проголосувало 20 депутатів, серед яких і Роман Крутко, хоча він мав заявити про конфлікт інтересів і не брати участі у голосуванні питання, що стосується інтересів його дружини. Це є грубим порушенням.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору