Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Прокуратура розпочала досудове розслідування щодо передачі родині депутата в оренду землі на міському озері ім. Руфа

Прокуратура розпочала досудове розслідування щодо передачі родині депутата в оренду землі на міському озері ім. РУфа

Щодо передачі в довгострокову оренду земель біля озера ім. Руфа в Коломиї до прокуратури надійшло кілька заяв від активістів. Зокрема екозахисники, які вболівають за дотримання природоохоронного статусу ділянок біля міського озера, просили внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення – незаконне заволодіння землями водного фонду в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб. Відтак Коломийська окружна прокуратура виконала вимогу активу Коломиї, а також зазначила, що уже проводить досудове розслідування.

Повідомляє Інформатор.

Нагадаємо, на квітневій сесії Коломийської міської ради 25 депутатів підтримали передачу в оренду на 49 років 267 м²  земель на озері ім. Руфа дружині та наближеній особі депутата міськради від фракції “Самопоміч” Романа Крутка.

! Йдеться про земельну ділянку під пабом “Кружало” та довкола нього. Важливо, що сам паб займає територію в 40,6 м².

До слова, журналісти Інформатора нещодавно довели, що власницями на півстоліття стали Федюк Юлія Володимирівна та Зубкова Ірина Василівна. Ці жінки одружені або ж пов’язані цивільним шлюбом із братами Крутко – Романом та Андрієм.

Роман Крутко уже друге скликання поспіль є депутатом Коломийської міської ради від фракції “Самопоміч”.

Деталі – у статті Виявилось, за прізвищами жінок сховались два брати Крутко. Нове у справі скандального рішення по землі біля Озера Руфа

Звідки підозри

Активісти у своїй заяві прокурору зазначають, що прибережні захисні смуги є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності, а тому просять дослідити, чи не порушує рішення депутатів Коломийської громади низки законодавчих актів України: ст. 14 Конституції України, Земельного Кодексу та Водного кодексу України, а також вивчити це питання на предмет заволодіння землями водного фонду в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб.

Інформатор у свою чергу також подав кілька запитів до Коломийської міської ради щодо самої земельної ділянки, а також умов надання дозволу на роботу пабу “Кружало”. Проте у ратуші не квапляться відповідати: продовжили термін відповіді на перший запит, а на другий – в термін не відповіли.

Нагадаємо, заклад існує майже 15 років, постійно розширюючись, зараз по кутах пабу уже викопали глибокі ями. Вийшли уже на сусідні території. Працівники рятувальної станції, що межує з “Кружало”, стверджують, що власник пабу готується з тераси на даху будувати повноцінний другий поверх, а тому на опори підготував ями. Хоча часткова надбудова уже існує кілька років, займаючи приблизно третину даху пабу.

Що відповіла прокуратура Коломийщини

У відповіді заявникам зазначено:

Коломийською окружною прокуратурою розглянуто Вашу заяву від 29.04.2024 щодо можливого незаконного заволодіння землями водного фонду на міському озері ім. Юрія Руфа в м. Коломия, у звʼязку з чим повідомляю, що 29.04.2024 окружною прокуратурою відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань No42024092090000016 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 239-2 КК України.

Ha даний час по вищевказаному кримінальному провадженні СВ Коломийського РВІІ ГУНП в Івано-Франківській області проводиться досудове розслідування та вживаються усі необхідні заходи спрямовані на забезпечення швидкого, повного, неупередженого досудового розслідування та прийняття законного і обґрунтованого кінцевого процесуального рішення у розумний строк”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору