Інформатор Коломия

ВЛАДА

Мільйони за право видобувати: скільки підприємства пропонували за спецдозвіл на користування родовищем на Коломищині

Мільйони за право видобувати: скільки підприємства пропонували за спецдозвіл на користування родовищем на Коломищині

6 червня відбувся аукціон на право 20 років користуватися надрами Видинівського родовища, що на Коломийщині. Охочих було 5-ро. В цьому списку читачі Інформатора знайдуть кілька знайомих фірм. Ціна на користування цими надрами в ході аукціону зросла в понад 11 разів. Найвища пропозиція по лоту сягнула більше 25 млн грн.

Видинівське родовище розташоване за 2 км від села Видинів Снятиської громади Коломийського району.

Серед видів корисної копалини:

  • гравій
  • піщано-гальковий матеріал
  • пісок.

Стартова ціна за спецдозвіл на право 20 років користуватися корисними копалинами цього родовища становила 2,44 млн грн (у валютному еквіваленті ≈62 000$).

На участь в аукціоні подалося 5 учасників, серед яких товариства з обмеженою відповідальністю “Доломіт Груп”, “Між-Буд”,”ВГР Сервіс”, “Снятинський цегельний завод” та “Снятинська видобувна”.

Читайте до теми: За скільки у Коломиї продали будівлю колишньої поліклініки на вул. Шухевича

Цікаво, що двоє учасників цього аукціону одразу ж зробили ставки у 4-ро вищі стартової ціни. Найвищими в ході трьох раундів аукціону залишалися пропозиції ТОВ “ДОЛОМІТ ГРУП” та ТОВ “Снятинський цегельний завод”.

 

ТОВ “ДОЛОМІТ ГРУП” зареєстроване у селі Княже Коломийського району трохи більше року тому (3 квітня 2023 року). Статутний капітал – 5000 грн. Головний керівник, бухгалтер і кінцевий бенефіціар – Винничук Василь Васильович. Щойно підприємство було зареєстроване – з ним активно почала співпрацю в освоєнні коштів Снятинська міська рада: за 2023 рік – 20 підрядів на поточний ремонт доріг на загальну суму понад 2,2 млн грн.

ТОВ “СНЯТИНСЬКИЙ ЦЕГЕЛЬНИЙ ЗАВОД”, зареєстроване у січні 1997 року. Статутний капітал підприємства – понад 1 млн грн. Засновниками за даними платформи YouControl є Зазуляк Володимир Васильович та Зазуляк Марія Іванівна.

У ході трьох раундів ціна зросла аж у 11,5 разів.

Аукціон Видинівське родовище

скріншот перебігу аукціону

Нагадаємо, що трираундовий англійський аукціон – найпоширеніший різновид аукціонів, за допомогою якого можна продати або придбати будь-який актив: орендувати вагон або купити дозвіл на користування надрами.

За результатом аукціону відбудеться розкриття інформації про учасників, визначено переможця та учасника із другою по величині ціною. Другий учасник залишаючи свій гарантійний внесок на рахунку майданчика очікує кваліфікації переможця.

У разі, якщо першого учасника буде дискваліфіковано учасник з другою по величині ціновою пропозицією перейде до етапу кваліфікації та система сформує відповідний протокол.

Протягом трьох раундів, які тривають по 3 хвилини, учасники змагаються за лот та підвищують свої ставки. Коли аукціон завершується – вся інформація про учасників розкривається.

Тому подаємо скріншот перебігу аукціону. Результатів чекаємо згодом.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору