Інформатор Коломия

ВЛАДА

За 2 місяці – майже 25 млн грн: які дороги робила в Коломиї фірма “ХХІ століття-плюс” і чи вони пережили зиму

Минулий рік був вкрай невдалим в плані ремонтів доріг у місті. Так, їх зроблено на десятки мільйонів, але далеко не всі вони якісні. Деякі навіть не перезимували. 

Інформатор проаналізував співпрацю управління комунального господарство із один виконавцем ремонтів доріг і ось що з цього вийшло.

ТзОВ “ХХІ століття-плюс” згідно даних платформи YouControl заснована більше 24 років тому, але в Коломиї фірма з’явилась лише у середині листопада 2022 року і взяла три великі тендери і кілька менших. Загалом з міською радою за рік заключили договорів на 24 млн 738 тис грн. Але по суті мова йде про три дороги міста.

Перший тендер на понад 6 млн 254 тис грн вони виграли 16 листопада і за умовами мали здійснити ремонт  міжквартальних проїздів по вул. Січових Стрільців, 23, 25 та вул. Лисенка, 1 в м. Коломиї). Проте це не всі витрати по цій ділянці: через місяць на асфальтування проїзду заключили ще один договір на майже 161 тис грн.

До теми: Наасфальтували, защебенили і назамітали на 71 млн грн: що Коломия закуповувала у “Автомагісталь-ІФ

ремонт міжквартальних проїздів, вул. Січових Стрільців

До слова, раніше Інформатор помітив неякісні дорожні роботи на вул. Хмельницького, вул. Шарлая, вул. Старицього та на вул. Довбуша.

У грудні 2022 року фірма також взяла тендер на ремонт проїзду від будинку № 7 на пл. Привокзальній до вул. Симоненка в м. Коломиї, який обійшовся нашим платникам податків у понад 9 млн грн. А потім ще й додали на цей ремонт понад 167 тис грн.

Зауваження по цьому ремонту є і вони справедливі: вже за місяць на декількох ділянках вже в перші місяці з’явилися крихкі зони, ями, просідання і руйнування.

Семизначна сума, що її виплатили з міського бюджету – це податки від зарплат наших воїнів та місцевого бізнесу.

Детальніше: По ремонту: новий асфальт на вул. Симоненка в Коломиї розповзається

вул. Симоненка після ремонту, січень 2022р.

І врешті повне фіаско – кепсько виконана вулиця Шарлая, тут асфальт почав руйнуватися вже на третій день. Не беремось аналізувати причини, чи то сама суміш неякісна, чи то таки не варто стелити гарячий асфальт на мерзлу землю, але факт залишається фактом: майже 9 млн 126 тис грн кровних коштів наших платників податків, зокрема, захисників, пішли не на користь місту.

У ефірі місцевого телеканалу міський голова запевняв, що навіть така неякісна дорога – то краще, аніж бездоріжжя, яке було тут до ремонту.

До теми: Нове-латане: як в коломийській ратуші виправлять ситуацію з новими дорогами, які сипляться

Ми ж підрахували, що за місяць служби у зоні зіткнення – на нулі – під обстрілами, в холоді й страшній небезпеці, кожен військовослужбовець сплачує у міську казну свою частку податку. І це трохи більше 9 тис грн.

Тобто, щоб заплатити за цю дорогу тисяча солдат мала перебувати на передовій 30 днів поспіль, виконуючі бойові завдання цілий місяць. Чи не зависока ціна?

руйнація дороги на вул. Шарлая

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору