Інформатор Коломия

ВЛАДА

Кінець епохи комунальних аптек в Коломиї: невдовзі закриють останню

Кінець епохи комунальних аптек в Коломиї: невдовзі закриють останню

Центральна аптека під номером 31, що на вул. Січових Стрільців, 23/4, була останньою з десятків комунальних аптек у Коломиї. За попередньою інформацією, з 1 липня і ця аптека не працюватиме. Хоча розпорядження міського голови ще не оприлюднили.

Інформатор розповість кілька цікавих фактів.

Власне, тут від початку було центральне відділення мережі районних аптек. З 90-х їхня кількість стрімко зменшувалась. Врешті залишилась тільки центральна аптека №31.

Навесні 2022 року міська влада виділила більшу частину приміщення районної аптеки під амбулаторію первинної медицини №2. А вже у грудні того року в оновленому приміщення перших пацієнтів приймали сімейні лікарі.

Щоправда, після цих змін спільнота ukrainianmodernism в соцмережі нагадала, як виглядало це приміщення раніше. Зокрема зауважила і те, що в ході ремонтів втратився унікальний модерністський інтерʼєр аптеки.

Детальніше читайте ТУТ

Та тепер не лише унікальний інтер’єр – в минулому. Аптека №31 на вул. Січових Стрільців була єдиними подібним закладом, де можна було замовити мазі й суспензії за індивідуально підібраними рецептами.

Понад 2,5 роки заклад був збитковим, проте умови воєнного стану не дають можливості профінансувати закупівлю нових препаратів чи бодай взяти позику на поновлення асортименту.

Відтак 5 червня на оперативній нараді міського голови з керівниками структурних підрозділів оголосили, що з 1 липня аптека не буде діяти. Після 27 років роботи завідувач Коломийською центральною районною Ігор Семенюк аптеки йде на пенсію.

Що буде з приміщенням аптеки? Чи правда, що у ратуші задумали перенести амбулаторію первинної медицини №1 з історичного приміщення, що на просп. Чорновола і об’єднати з амбулаторією №2 у приміщення центральної районної аптеки. Про все це згодом Інформатор дізнаватиметься у міських урядників.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору