Інформатор Коломия

ВЛАДА

Інакомислячих звільнити будь-якими методами? Начальниця секретаріату Коломийської міськради йде до суду | Публічна заява

Коли влада показує працівникам на двері – легше піти не озираючись. Бо у вищого керівництва завжди знайдуться способи, як довести задумане до кінця. Коломия – не виняток. Проте вперше за роки кадрових перетрубацій коломиянка вирішила поборотися за відновлення справедливості.

За 2,5 роки висвітлення роботи Коломийської міськради журналісти Інформатора стали свідками щонайменше 5-ти звільнень фахових працівниць. Хтось ішов тихо, хтось намагався втриматись, але все одно опинялися за бортом бюрократичного човна. До слова, сьогодні ці фахівчині працюють у міжнародних фінансових організаціях, міністерства, асоціаціях всеукраїнського рівня. Невже для нинішньої влади їхні знання і досвід виявилися недостатніми?

Деталі: Скорочення чи особиста розправа: кадрові зміни у ратуші Коломиї

Єдиною, хто зважилася винести в публічну площину своє звільнення наразі є Світлана Бежук, – нещодавно звільнена начальниця секретаріату Коломийської міської ради. Саме цей підрозділ готує матеріали до сесій Коломийської міської ради і, власне займається організацією засідань Коломийської міської ради, засідань депутатських комісій, іншими справам, що стосуються міських обранців (як-от антикорупційна діяльність).

Ця справа триває вже 4-ий місяць. Якщо коротко: у Коломийській міській раді ліквідували секретаріат, створили майже ідентичне за своїми функціями управління організаційної роботи та контролю міської ради. Посада начальника тут наразі вакантна. Але Світлана Бежук зі своїми 17-ма роками стажу роботи в органах місцевого самоврядування продовжити виконувати ці обов’язки не зможе.

Ця схема звільнення стара, як і сама бюрократична машина. От тільки підстави для примусового звільнення мають бути законними. Та частіше всього фахівці місцевого самоврядування йдуть за власним бажанням або ж за згодою сторін. Адже кожен розуміє, що вище керівництво має вдосталь засобів, аби замінити їх на більш зручних.

Світлана вирішила поборотися. Від початку 2024 року у Коломийській міськраді почалися структурні зміни. За невиразною назвою могло ховатись будь-що. Та все прояснилось, коли після кулуарних розмов і голосування депутатів справа дійшла до особистих розмов, а потім – перевірок.

У своїй публічній заяві нещодавно звільнена Світлана Бежук розповіла про:

  • Чому називає звільнення беззаконням (з 00:00 хв)
  • До чого тут політика? (з 02:38 хв)
  • Які підрозділи також ліквідували і що далі (з 03:50 хв)
  • Чому готувати сесію мають “свої”? (з 05:25 хв)
  • Факти: вказівки міського голови всупереч закону: тиск на пресу, активістів, призначення премії (з 10:00 хв)
  • Чому не перейшла працювати в управління цивільного захисту (з 16:26)
  • Чому інші йшли без бою (з 26:25 хв)
  • Вказівка проаналізувати 600 документів за 2 дні і вимкнення електропостачання у кабінетах (з 27:57 хв)

І врешті: чому платники податків Коломийської громади в разі виграшу Світлани у суді заплатять за вимушений прогул. І чим довше триватимуть суди тим більшою буде сума компенсації за наші з вами податки(дивіться з 37:59 хв).

Інформатор тричі звертався до міського голови, але відповіді Богдан Станіславський не надав, посилаючись на зайнятість. Каже, можна записатись на особистий прийом у понеділок… “якщо ви вкладетеся у 5 хвилин”. Також міський голова Коломийської ТГ обіцяв 19 червня провести зустріч з представниками усіх медіа Коломиї. Наразі ліміт – 5 питань від одного ЗМІ.

Начальниця з кадрових питань Ірина Жолоб також відмовилась надавати будь-які коментарі.

Відтак очікуємо середи і сподіваємось почути відповіді не тільки не питання щодо звільнень, але й про інші діяння місцевої влади.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору