Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чи виплачують зарплати у медичних закладах Коломиї?

Конфлікти на підгрунті невчасно виплаченої зарплати виникали у Коломийській ЦРЛ вже неодноразово.  Інформатор вже кілька разів висвітлював це у 2023 та 2024 роках. І ось, така ситуація повторилася знову.

Журналісти Інформатора розповідають, як йдуть фінансові справи у медичних закладах міста зараз.

Сьогодні, 27 червня, на третьому пленарному засіданні 54 сесії міської ради за трибуною доповідали керівники Коломийської ЦРЛ, інфекційної лікарні та кланіко-діагностичного центру.

Як стало відомо, медичні працівники Коломийської центральної районної лікарні знову стикнулися з затримкою заробітної плати. Очільник лікарні, Андрій Кошкін, зазначив, що всі процедури медзаклад виконав, та наразі є затримка у казначейській службі.

“Рахунки підписані, НСЗУ передало оплату у казначейство, проте поки поступлення коштів немає. Ми повпливати на це не можемо. У першу чергу зараз виплачують гроші військовослужбовцям та працівникам оборонної сфери. Пообіцяли, що до суботи будуть виплати.”, – зазначив Андрій Кошкін.

Очільник громади на сесії підтвердив, що така ситуація з коштами зараз по всій громаді. Зокрема, є затримки соціальних виплат і зарплат.

“Завтра маємо і кінець місця і кінець кварталу, тому думаємо, що це все погасять.” – підсумував мер.

У Коломийській інфекційці, яка на початку року опинилася на межі закриття, зараз справи пішли на покращення. Лікарня повноцінно функціонує, за травень кошти праціники отримали, а також медики мали аванс за червень й тепер чекають на зарплату за поточний місяць. Ігор Білоскурський розповів, що з травня персоналу підняли оплату: лікарям на 50%, медсестрам на 30%.

Нагадаємо, цьогоріч сума фінансування від НСЗУ для інфекційної зменшилася майже вдвічі, тож лікарня попри все намагалася залишатися на плаву.

Також про фінансову ситуацію на сесії прозвітував очільник Коломийського клініко-діагностичного центру Віталій Гурник.

“По фінанасовій ситуації: зарплати ми виплатили в повному об’ємі, маємо резерв на відпускні… Скоро ми заходимо у контрактування стоматології військових і будуть нам ці послуги виплачувати з НСЗУ, можливо, після підписання цього 6-го пакету будем думати над підвищенням заробітної плати працівникам.”, – зазначив він.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору