Інформатор Коломия

ВЛАДА

У Коломиї замовили ремонт обладнання мовного супроводу світлофорів ще на 100 тис грн

У Коломиї замовили ремонт обладнання мовного супроводу світлофорів ще на 100 тис грн

Ще у 2022 році Інформатор звертав увагу комунальників на проблему зі звуковим супроводом деяких світлофорів у Коломиї. У листопаді минулого року управління комунального господарства вже замовляло ремонт обладнання мовного супроводу світлофорних об’єктів, яке коштувало майже 200 тис грн. Днями комунальники уклали ще один договір на таку ж послугу вже на 100 тис грн. Ремонт проводитиме фірма, яка обслуговує світлофори Коломиї вже кілька років поспіль.

Детальніше розповість Інформатор Коломия.

Поточний ремонт обладнання мовного супроводу пішохідної фази світлофорних об’єктів як і в листопаді 2023 року, і так липні 2024 р. управління комунального господарства Коломийської міської ради замовило в приватного підприємства “Маестро М”. З цією фірмою коломийські комунальники співпрацюють вже понад 10 років. Підприємство малює розмітку, ставить лежачі поліцейські, а також обслуговує світлофори міста. УКГ заключила договорів на понад 20,5 млн грн з цією фірмою.

Саме ПП “Маестро М”, на замовлення комунальників, у липні 2022 року замінило цілу систему світлофорів на вулиці Січових Стрільців у Коломиї. Окрім світлорегулювання обновка мала додаткові функції таймера та звукового супроводу. Втім, обіцяний мовний супровід, призначений для людей з вадами зору, так і не запрацював нормально. Світлофори почали гарчати, шипіти й стукати.

Згідно договорів, на ремонт обладнання мовного супроводу пішохідної фази світлофорів у листопаді 2023 року з бюджету міста виділили 198 915 грн, а тепер – ще 98 779 грн.

Нагадаємо, минулого року обслуговуванням світлофорів займалась коломийська фірма “Маестро М”. І це вартувало бюджету 608 438 грн. А наприкінці 2022 року місто закупило обслуговування світлових регулювальників за майже 1,5 млн грн. За “лежачих поліцейських” місто сплатило пів мільйона гривень, за дорожню розмітку – 2,5 млн грн. Виконавець незмінний.

Також цьогоріч із ПП “Маестро М” коломийські комунальники заключили договір на 662 558 тис грн на обслуговування світлофорів, ще на 200 тис грн – на ремонт світлофорів, а нанесення дорожньої розмітки і встановлення дорожніх знаків – на 2 908 862 грн. Щодо однієї із закупівель у держаудиту виникли питання. Детальніше ТУТ.

Нагадаємо, директором ПП “Маестро М” є МОЧЕРНЮК ЯРОСЛАВ РОМАНОВИЧ , зареєстроване підприємство у квартирі багатоповерхівки на вул. Петлюри.

 

удьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору