Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Петиція про вигул собак набрала потрібну кількість голосів

Петиція про вигул собак набрала потрібну кількість голосів

За три тижні петиція про визначення місця для вигулу собак набрала 205 голосів. Громадську ініціативу тепер має розглянути міський голова Коломийської громади і винести своє рішення, хоч судячи із заяв влади Коломиї, справа вже вирішена.

Інформатор Коломия розповість більше.

Авторка петиції Леся Мостова у своїй петиції пропонувала облаштувати майданчик закритого типу у міському парку ім. Кирила Трильовського.

Окрім загорожі активістка просить обладнати майданчик лавочками, урнами або контейнерами для збору відходів та іншими елементами благоустрою. Створення такого майданчика Леся Мостова пропонує включити до цільових бюджетних програм та проєкту бюджету на 2025 рік.

За свого боку власники собак готові долучатись до громадських слухань і активно допомагати у реалізації такого проєкту.

Вдада – за

У ратуші Коломиї визнають, що наразі це питання в громаді не врегульоване, але місяць тому на нараді міського голови вирішили визначити у міському парку місце, де домашні улюбленці зможуть вільно бігати й справляти свої природні потреби.

Йдеться про ділянку у міському парку від громадської вбиральні далі ліворуч в бік вул. Кобилянської.

“Ми то обгородимо парканом і там буде виділене місце для вигулу собак. З часом хочемо написати проект щоб там було місце і для тренування собак”, – заявив на брифінгу міський голова Богдан Станісласький.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

 

Нагору