Коломия До сайту

Накидали – притоптали: як у Коломиї молодь ставиться до чистоти

Одразу ж зазначимо, що заголовок цієї публікації доволі неточний, бо рівняти усю молодь під один гребінь ніяк не можна. Проте ставлення деяких юних коломиян до чистоти у власному місті справді занепокоює. Зокрема раніше Інформатор Коломия розповідав про засмічений студентський сквер на вул. Чорновола, про всипану пляшками і фантиками алею сакур біля головної пошти. Та по правді кажучи, окремі дорослі коломияни також недалеко пішли у своїй свідомості: аби пересвідчитись, досить тільки поглянути на засмічені ріки, місця пікніків, безлад у дворах і квартальних смітників.

Новий випадок – вчинок двох дівчаток-підлітків, які спершу накидали бляшанки й обгортки біля амбулаторії №2 навпроти школи №10, а потім схаменулись – і… потовкли своє сміття ногами. Так і полишили. А що, хіба за таке когось спіймали в Коломиї? А навіть якби й спіймали – то штрафи смішні, хіба тільки сорому батькам додасться.

До теми: Пляшки, зламані гілки та побутове сміття: як виглядають річки Млинівка та Радилівка у Коломиї та що про це кажуть комунальники

Засмічений схил біля амбулаторії сімейної медицини – не новинка. Тут на вул. Січових Стрільців, 23 знаходиться офіс редакції Інформатор Коломия. По кілька разів на тиждень вранці наші журналісти застають неприємні презенти від нечупар: то папірці й пляшки від пива чи енергетиків, то гора недопалків, упаковок від багетів, чипсів та іншого “вітамінного” продукту. Зазвичай із записів камер відеоспостереження ми бачили, що з контингенту, який проводить під нашим офісом вечори нічого іншого чекати й не можна було.

До теми: Де пили – там лишили. Коломияни влаштували сміттярку у самшитовому скверику

Але цього понеділка ми побачили купа розкиданого сміття у траві вздовж сходів до амбулаторії.

Наші журналісти зібрали півмішка сміття. А за записами камер відеоспостереження встановили, що непотріб по собі залишили дві дівчинки підліткового віку. Було то ще засвітла 7 вересня перед 20:00.

Дівчата довго сиділи на підвищенні біля амбулаторії, їли-пили, а потім взялися толочити бляшанки і навіть якусь повітряну кульку. Після цього преспокійно помандрували далі, можливо, свинячити у новому місці.

З етичних міркувань і на догоду закону ми не публікуємо запис камер відеоспостережень, але апелюємо до батьків: говоріть зі своїми дітьми про етику й чистоту, про те, чому варто берегти загальне добро і дотримуватися порядку.

Зрештою, достукайтеся до них із важливим повідомленням: дім не закінчується за порогом свого будинку чи квартири. Дім – це рідне місто чи село, це країна, яку цінуєш і до якої ментально прив’язаний. Загалом – наша планета – також дім, бо засмічені ріки не впадають в нікуди, ми потім цим дихаємо, це п’ємо і їмо.

Та головне – станьте для для своїх дітей прикладом. Англійське прислів’я говорить: «Не потрібно виховувати дітей – вони все одно будуть схожі на вас. Виховуйте себе». І в цьому онова формування гідної особистості.

Читайте також:

Вандали Коломиї постійно нищать громадське майно у Студентському сквері

Пляшки, мішки, а ще уламки від телевізора: біля міського озера у Коломиї – купи сміття

На Коломийщині виявили нечупар, які викинули сміття, за номером телефону у щоденнику

Невідомі залишили купи сміття біля джерела у П’ядиках

У Тростянці берег Пруту перетворили на стихійне сміттєзвалище

Стихійне звалище сміття біля озера обурило коломиян

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com