Коломия До сайту

Чи забрукують відсутній тротуар: нонсенс на вул. Тарабалки і що кажуть у ратуші

Ремонт тротуарів на вул. Тарабалки в Коломиї наразі не вирішить ситуацію із відсутністю доріжки для пішоходів на відрізку від вул. Січових Стрільців  у напрямку до міського парку. Проте головний комунальник запевнив, що рішення уже шукають.

Інформатор Коломия розповість деталі.

За ремонт кількох відрізків тротуару на вул. Степана Тарабалки з бюджету Коломийської громади готові виплатити 730 000 грн.

20 вересня місцевий виконавець взявся до роботи. Проте журналістам бригада робочих повідомила, що наразі невідомо, чи ремонт вирішить проблему із відсутністю пішохідної доріжки від металевого містка, що веде на вул. Гординського і аж до перехрестя із вул. Січових Стрільців. Десятиліттями за відсутності альтернативи люди тут виходять прямо на проїжджу частину.

І ось масове брукування докотилося до цієї вулиці: здавалося, от проблему безпеки зараз і вирішать. Аж ні, не так швидко. Виконавець каже, що наразі облаштування тротуару від рогу з вул. Січових Стрільців не внесено до плану робіт. Красу наведуть біля Станції юних туристів, кількадесят метрів протягнуть до новобудови, де парковка вкрала єдину пішохідну стежку.

Виходить далі – просимо шановне панство ризикнути й іти, уникаючи наїзду авто? Наступний відрізок забрукують у іншому кінці вул. Тарабалки: від міського озера до вул. Моцарта. Це як розуміти: краса безпеці – не рівня.

Проте начальник управління комунального господарства Андрій Радовець переконує, що шукає, як вирішити цю проблему і навіть кошти на це “закладено”:

“Працюємо в цьому напрямку, вже найближчим часом там будуть тротуари, – запевнив Андрій Радовець. – Вже із забудівниками (йдеться про багатоповерхову новобудову на розі вул. Тарабалки-Січових Стрільців, яка позбавила коломиян тротуарів тут) шукаємо технічні рішення. Але плануємо, що ця ділянка буде нарешті з тротуаром, оскільки відколи відремонтували вул. Кобилянської ця частина дороги стала дуже проїзною”.

Раніше, проблему відсутності тротуарів на цій вулиці Інформатор описував за зверненнями коломиян у статтях:

Став і пішов

Як (не)владналося питання з протиправним паркуванням на Чехова (по-новому вул. Тарабалки)

Вкурвило: коломиянка двічі викликала поліцію через паркування на тротуарі

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com