Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Куди поїхати неподалік Коломиї восени: 5 красивих місць

Куди поїхати неподалік Коломиї восени: 5 красивих місць

Поки осінь щедра на тепло, слід сповна насолодитися красою нашого писанкового краю. Природа, ліс і гори в цю пору року ніби заманюють на прогулянку. Такий відпочинок направду важливий для нашого здоров’я, про яке сьогодні варто особливо турбуватися. Тож пропонуємо кілька місцевих лісових подорожей для відпочинку та відновлення.

Ділимося добіркою дивовижних лісових місцин Коломийщини, Косівщини та Надвірнянщини, де побував Інформатор Коломия.

Задоволення від естетики дерев, мохів, квітів і трав – це про осінній ліс Печеніжина. Лише кілька кілометрів від Коломиї – і ви серед чарівного цілющого лісу. Порадує така подорож і любителів “тихого полювання”.

Наступне затишне місце для відпочинку, оточене лісом, має назву “Біля ведмедів”. Розташоване воно між селами Лісний Хлібичин та Черемхів. Знайти відпочинкову зону досить легко, адже вона знаходиться одразу попри автомобільну дорогу Коломия–Івано-Франківськ. Якщо рухатись з Коломиї, то шукайте по праву руку. Дивіться на карті тут.

Тут є кілька альтанок, столики, вбиральня, місце для приготування їжі на багатті, дитячий майданчик і гойдалка. Все це в хорошому стані. Місце огороджене парканчиком, тому можете сміливо брати із собою малечу.

Також пропонуємо вам вирушити у мандри лісовим масивом, що у селі Люча Яблунівської громади. Як тільки тут заходиш у ліс, легені наповнюються свіжим повітрям з ароматом бука. Його не порівняти ні з чим, хіба що конкуренцію може скласти хвоя вічнозелених смерек. Ще однією перевагою цього місця є краєвиди.

Люча розташована не так далеко від Коломиї. Їхати автівкою доведеться близько 26 хвилин. Відстань – майже 23 км. Також в цей бік їздять рейсові автобуси. По дорозі до лісової місцини ви можете побачити гарні дерев’яні альтанки та качелі для дітлахів. Тут і гриби знайти можна.

Зовсім поруч від Лючі – село Рушір. Воно славиться неймовірними краєвидами, озерами та водоспадом. Вийшовши на місток, можна побачити шикарний краєвид, де відкривається все село з горами та автентичними будинками неподалік. А ще, крізь гілля дерев, можна помітити оту дзеркально-чисту річку Рушірку, яка взяла назву від села, де протікає.

Добратись до Рушора дуже легко. Автівкою вам доведеться їхати трохи більше ніж пів години – 26,8 км. Також сюди можна добратися автобусом. Звичайно, до самої лісової галявинки доведеться йти пішки. В Рушорі та лісах неподалік можна не тільки милуватися фантастичними краєвидами, а й вполювати чималу кількість осінніх грибів-боровиків.

А у селі Вишнівці, що на Надвірнянщині, також є така гарна локація для відпочинку. Тут, під час прогулянки, листя хрустить під ногами, а майже біля кожного дерева є гриби, в основному – опеньки.

Відстань з Коломиї до Вишнівців приблизно 28,3 км. Їхати туди треба орієнтовно 36 хвилин. Попереджаємо про те, що звернувши з центральної дороги, яка веде з Саджавки до Ланчина, асфальтове покриття нечасто зустрінеш, але ця краса того вартує.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram, Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору