Інформатор Коломия

ВЛАДА

Парк, яким він не мав би бути. Чого вимагають коломияни

14 липня міський голова вдруге зібрав коломиян, аби поговорити про благоустрій. Щоправда капітальні видатки в умовах воєнного стану неможливі, тому доведеться обійтися малим коштом. Фінансові справи влада міста планує покращити за рахунок здачі в оренду торгових площ. 

До чого добалакалися міський голова з громадою Коломиї на зустрічі – розкажу Інформатор.

Серед основних питань – облатування пішохідних доріжок в парку, реконструкція скульптури оленів і благоустрій довкола неї, заміна лавочок і встановлення нових, відсутність тротуарів на прилеглих до парку вулицях, вирішення питання зі зливом стокових вод у річку Радилівку, відведення території для вигулу собак, зміни у скейт-парку, ремонт дитячих ігрових комплексів, громадські вбиральні…

До теми: Ні проїхати, ні пройти: пішохідні доріжки в парку Коломиї і довкола нього

І ще сила-силенна більших і менших проблемних питань. До прикладу скейтери міста хочуть збільшити територію скейт-парку і додати нові фігури.

Більше – у статті Молодь Коломиї просить змін у скейт-парку

Ігрові майданчики для дітей

Про стан ігрових майданчиків говорили недовго. Так, вони безнадійно застаріли. Коштів на нові нема – каже міський голова. Матусі ж наполягають: замінити дошки і демонтувати гірку, яка стоїть без бортів цілком в силах міста. Про те, що за першого дощу на дитячому майданчику болото.

Більше читайте у статті: Небезпечні розваги: як нині виглядають ігрові комплекси в міському парк.

Василь Глаголюк, керівник “Просвіти Прикарпаття” мав дуже виважену позицію щодо робіт з благоустрою в парку: лавки, чистота річки Радилівки, озеленення, встановлення лавочок та ін.

Громадський активіст і фахівець у сфері екології Ярема Романюк наголосив, що дерева- легені міста, а тому треба питанням зелених насаджень займатися з розумінням справи.

Щодо нових комерційних точок в парку ім. Трильовського читайте в матеріалі – По чому земля у парку культури?

Місцева мешканка запропонувала цілий комплекс змін у парку, як-от формувальна обрізка кущів, вартість таких зелених фігур за її підрахунками сягає 10 тис доларів. Крім того у жінки чимало зауважень до господарювання в цьому місці відпочинку.

Відео прямого включення із зустрічі міського голови з громадою щодо благоустрою парку.

Коломияни люблять своє місто і знають його проблеми. Вони не вимагають дирижаблів над ратушею, але прагнуть змін, які б зробили життя в місті більш комфортним.

Пам’ятник К. Трильовському в міському парку Коломиї. До слова його нащадки доклали чимало зусиль до організації цієї зеленої зони в нашому місті.

Наталка Сандецька

Нагору