Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Ганна Пасічна розповіла, що буде із ліцеєм №6

Ситуація з реорганізацією Коломийського ліцею № 6 викликало резонанс серед містян. Що буде з 1 вересня з учнями, педагогічним колективом ліцею? І як почнеться взагалі навчальний рік тут?

Про іншу сторону конфлікту Інформатор дізнавався у директорки опорного закладу Ганни Пасічної.

Після публічної заяви директору ліцею номер 6 Лідії Семенюк про те, як триває реорганізація навчального закладу і як міська рада робить все, щоб здійснити задумане попри судовий процес та думку громади, ми вирішили подати також і протилежну точку зору – директорки опорної школи Ганни Пасічної.

Деталі: Ліквідувати хай там що: учні ліцею №6 не знають, що буде з 1 вересня

Чи справді 1 вересня старшокласники ліцею № 6 не зможуть повернутися до рідної школи? Чи правда, що 31 серпня усіх вчителів ліцею на вул. Леонтовича звільнять з роботи? Ну, і основне, чи не завадить реорганізація навчального закладу освіті наших дітей?

Заява Лідії Семенюк не дуже здивувала директорку опорного закладу Ганну Миколаївну Пасічну. Вона бачила схожий супротив тоді, коли до ліцею № 9 приєднували школу №10: гнівні дописи, гучні заяви, дискусії. Аж аж ось минув рік і, на переконання пані Ганни, школа суттєво виграла від об’єднання з ліцеєм. Всі вчителі залишилися при роботі, а рівень якості освіти зріс.

Те саме директорка опорного закладу очікує отримати і в ліцеї номер 6.

Крім того Ганна Пасічна повідомила кілька важливих моментів.

Перше. Старшокласники ліцею №6 залишаться в рідній школі.

Так, в ході реорганізації ліцей стає гімназією, а тому 10-ті та 11-ті класи не набиратимуть. Проте ці класи будуть рахуватися у ліцеї №9, хоча навчання проходитиме в мікрорайоні Леонтовича.

Друге. Справді, 31 серпня всі викладачі школи на Леонтовича будуть звільнені, але того самого дня вони будуть оформлені на роботу у тому самому навчальному закладі, але з іншою назвою, адже ліцей змінює не тільки статус, а й юридичну особу.

Читайте також: Хочете зберегти ліцей – економте! Міський голова наполягає, вчителі не відступають

І врешті Ганна Пасічна розповіла, чому ліцей № 6 не отримав статус опорного закладу.

“Справа в тому, що заклад, який об’єднує довкола себе інші освітні заклади, має надавати ґрунтовну якісну освіту. Це – одна із умов комісії. І саме цього бракувало ліцею № 6”, – каже Ганна Пасічна.

Попри все директор опорної школи переконана, що ситуацію можна виправити і вже за рік і батьки, і діти відчують, що зросла і якість освіти, і умови навчання покращилися.

До теми:  Звільнення в школах і садках Коломиї

Наталка Сандецька

Нагору