Інформатор Коломия

ГРОШІ

Скільки наших податків йде на зарплату директорам комунальних підприємств

У структурі Коломийської міської ради є більше 10 комунальних підприємств та закладів. Але міська рада не подала відомості про всіх, обмежившись тільки 8-ма з них. За офіційною інформацією тільки на ці комунальні підприємства з міського бюджету за перші 7 місяців 2022 року Коломия витратила 1 мільйон 218 тисяч гривень.

Інформатор розповість, скільки отримують керівники комунальних підприємств Коломиї.

Наймолодше комунальне підприємство нашого міста –  Коломийська центральна районна аптека №31. Точніше воно діяло десятиліттями від часі совка, але саме наприкінці червня 2022 року відбулась реорганізація. Керівник комунальної аптеки отримує найменші доходи з-поміж усіх директорів комунальних підприємств. Так, у червні 2022 року його зарплатня склала 11 423 грн.

До теми: Скільки наших податків Коломия витрачає на зарплату міського голови та 5 його радників

Інша справа – комунальні підприємства господарки.

Інше комунальне підприємство – “Центр дозвілля та туризму” – очолює Таїсія Костюк, обов’язки якої зводяться до складання договорів про оренду торгових площ під тимчасові споруди та організації ярмарків. Від початку року з наших податків пані Таїсія отримала понад 140 000 грн. Відтак середній заробіток керівниці склав 20 000 грн на місяць.

Директор КП “Роздрібно торгово-закупівельна база громадського харчування” Володимир Шелембин отримує в середньому 23 000 грн, а відтак на його зарплатню за 7 місяців Коломия витратила понад 161 000 грн. Про його роботу коломияни знають небагато, але на початку літа саме він переорав аеродром  малої авіації в Коломиї.

Деталі: Що стало з аеродромом малої авіації після загибелі Ігоря Табанюка

КП “Коломиятеплосервіс” мало б займатися опаленням у деяких закладах освіти, але від початку року такої нагоди так і не виникало. А проте 165 000 грн з бюджету міста пішло тільки на заробітну плату керівникам підприємства – Юрія Зінька та Федора Чучмана.

Керівниця КП “Коломияпаркосервіс” Лілія Остафійчук отримує в середньому 25 650 грн на місяць. Загальні витрати на її зарплатню склали 179 500 грн.

Чимало коштів з наших податків йде також на зарплатню директору цвинтаря – офіційна назва КП “Коломийська міська ритуальна служба”. Середній заробіток керівника Романа Гушулея становить майже 29  500 грн. Загалом від початку року на його зарплатню Коломия витратила понад 206 000 грн.

Читайте також: Скільки отримують в ратуші преміальних та надбавок за “високі досягнення у праці” | Частина 1

Серед найбільш заможних керівників комунальних підприємств Коломиї – Василь Михайлищук, директор КП “Зеленосвіт”, отримує понад 33 000 грн на місяць. Загалом з бюджету Коломиї на його зарплатню місто витратило  231 281 грн.

Найбільше із списку керівників, про які не змовчують у міській раді, отримує директор КП “Полігон Екологія” Михайло Попелюк. Його робота вартувала місту майже 284 500 грн за 7 місяців. Тобто середня заробітна плата Михайла Попелюка сягнула рівня зарплатні міського голови Богдана Станіславського – 40 650 грн.

До теми: Скільки отримують в ратуші преміальних та надбавок за “високі досягнення у праці” | Частина 2

Наталка Сандецька

 

Нагору