Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чи ввімкнули опалення у Коломийському ліцею №3?

Вже тиждень точаться дискусії навколо теми опалення шкіл, лікарень та державних установ. Відвідавши ратушу ми жахнулись: +26° у одному з кабінетів, а у залі засідань – +24°. В той же час батьки учнів Коломийського ліцею №3 пишуть нам з проханням з’ясувати, чому їхні діти мерзнуть, адже опалення немає.

Інформатор вирушив до ліцею та дослідив, яка температура в класах.

У ліцеї нас зустріла Любов Володимирівна Бежук – завідувачка філії №3. На питання журналістів про ввімкнення опалення пані Любов розповіла, що кожного року опалювальний сезон починається 15 жовтня. Проте, враховуючи складнощі з енергоресурсами у зв’язку з війною, керівництво школи з розумінням до поставилося до його відсутності.

Також вони попередили батьків, що поки що ні з Управління освіти, ні з міської ради наказу не поступало, опалення запустити не могли, бо це довга процедура.

“Рішення приймає виконком. Тоді ми набираємо кадрів опалювачів, готуємо все і чекаємо на наказ. Коли кажуть, що виконком прийняв рішення про початок опалювального сезону, з Управління освіти дає наказ і тоді ми видаємо свій”, – розповіла Інформатору Любов Бежук.

До теми: Як економлять електроенергію у коломийській ратуші

“Цього року був фальш-старт. Ми все підготували, але дні були теплі, тому опалення не вмикали. Ми попередили батьків, щоб одягали дітей тепліше, щоб на стільцях були подушки.

17 жовтня я говорила з Юлією Йосипівною на рахунок опалювального сезону. 20 жовтня надійшло повідомлення про його початок. Але в багатьох школах тепло не запустили. 21 жовтня не ввімкнули також. Сказали, що буде з понеділка.

Вночі, 26 жовтня (середа), вже було тепло. Проте, з метою економії, ми опалюємо школу десь до 13 години, поки тут є маленькі учні”, – додає завідувачка філії №3.

Ми завітали до школи близько 14 години, а тому батареї вже були вимкнені. Температура повітря у класах та туалеті коливалась від +18° до +20°.

Пологовому будинку пощастило менше, адже там вимкнули опалення.

Любов Володимирівна наголошувала на тому, що вона готова спілкуватися з батьками завжди. А тому в схожих випадках радить звертатись напряму до неї. Адже був випадок із 6 класом, коли у їхній кімнаті було холодно і їх перевели до теплішого.

Вчора ми також досліджували, яка температура повітря у чиновницьких кабінетах.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Христина Бойчук

Нагору