Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Топ-16 героїв інтерв’ю Інформатора у 2022 році

Останній день грудня ідеально підходить для підведення підсумків за рік. Чимало героїв цьогоріч були зірками на нашому сайті. Ми говорили з цікавими людьми з різних сфер: від акторів, музикантів та творчих людей до священнослужителів та простих українців, яких змінила війна.

Інформатор зібрав для вас у одному матеріалі дайджест інтерв’ю та історій успіху, які найбільше обговорювались та найінтенсивніше читалися на нашому сайті.

Kozak System у Коломиї | Інтерв’ю з фронтменом Іваном Леньо

Коли у вересні в Коломию з благодійним концертом завітав гурт «Kozak System». То Інформатор побував на благодійному дійстві та зробив міні-інтерв’ю з лідером гурту Іваном Леньо, розпитав про творчість, війну та актуальне.

Колядку коломиянки Доцьки співають по всьому світу

Ми звикли до того, що колядка – давня народна пісня. Але випадкове натхнення коломиянки Марини Максимів із творчим псевдо Баба Доцька дало початок авторській колядці, яку сьогодні виконують у різних куточках світу.

“Коляда” Баби Доцьки зібрала 1 мільйон переглядів у TikTok, 100 000 – на Youtube. ЇЇ переспівують десятки виконавців і зачислили у топ кращих українських колядок.

“Запал” про свій творчий шлях | Інтерв’ю з талановитими музикантами

Цимбали, кахон та гітара – інструменти, на яких грають талановиті музиканти з гурту “Запал”. Троє хлопців – Андрій, Іван та Олексій – запалюють сцену кожного разу, коли на ній виступають. Відверто про участь в шоу “Україна має талант”, співпраці, колаборації вони розповіли нам у інтерв’ю.

Про кіно та театр від відомого українського актора | Інтерв’ю з Романом Ясіновським

Інформатор відверто поспілкувався з актором українського театру та кіно Романом Ясіновським, про кастинги та проби, ролі, зйомки, війну, а також про те чому українці недооцінюють кінематограф.

Інтерв’ю з Євгеном Клопотенко

Цього року під час святкування Різдва у Криворівні ми зустріли відомого шеф-кухаря нашої країни. Він поділився своїми емоціями від побаченого дійства та розповів чому вирішив перейти на святкування Різдва 25 грудня.

Жити грибами і поміж грибів: Юрій Соломченко про життя і скарби Карпат

Юрій цілує кожного красивого гриба, примовляє до нього, усміхається, милується…Він знає тисячі секретів, де їх шукати, як готувати і чим приправити. Інформатор розшукав затятого грибника, щоб вивідати для вас всі секрети.

Від Яблунівських соколят до Шахтаря | інтерв’ю з Оксаною Геник

Наше життя непередбачуване і цікаве. В один день ти просто школярка з мрією, а вже через кілька років – футболістка “Шахтаря”. І ні, це не казка із серії про “Попелюшку”. Це реальна історія життя Оксани Геник – 18-річної дівчини, родом з Нижнього Березова, що на Косівщині. Журналістка Інформатора поспілкувалась із центральною захисницею “Шахтаря” та розпитала про всі деталі жіночого футболу.

Кожна фотосесія для мене особлива | Інтерв’ю з коломийським фотографом Мішею Осачуком

Багатьом коломиянам знайоме прізвище Осачук. Ті, хто любить зафіксувати на фото найважливіші моменти життя, точно знають Мішу Осачука. Він займається фотографією вже понад вісім років. Михайло фотографує не тільки в Коломиї, а й в інших українських містах та закордоном. Про те, як він став фотографом, що змінилося від початку повномасштабної війни та як завжди розкішно виходити на фото читайте в інтерв’ю Інформатора.

“Мене завжди переслідували думки, що коли я піду на війну, то вона нарешті закінчиться” | Інтерв’ю з військовим медиком

Любов Данилівна Кавацюк родом з Мишина, проте працювала в амбулаторії сімейної медицини Нижнього Вербіжа, але з початком повномасштабного вторгнення її життя змінилося. Адже білий халат – вона змінила на камуфляж, а світлий кабінет – на темний бліндаж у землі. 

Від бізнес-леді до військової: відверте інтерв’ю з Богданою Трачук, яка служить в ЗСУ

До війни Богдана працювала сама на себе. Мала студію краси, де була майстром манікюру. Крім цього, дівчина проводила групові та індивідуальні тренування в одному з фітнес-центрів Коломиї. Але тепер 25-річна Богдана із позивним “Совеня” – є офіцером-психологом ССО “Азов”. Вже кілька місяців вона знаходиться у зоні бойових дій. Інформатор записав відверте інтерв’ю з військовою, яке точно варте вашої уваги.

Як це – бути мамою Героя? | інтерв’ю з ненькою Юрка Вовкогона

Мама, яка знає, заради чого син пішов на війну. Вона не зупиняє його, а приймає рішення дитини, як належне, і підтримує його. Вона радіє перемогам, тримає у таємниці всі секрети та чекає, коли ж він повернеться додому. Мама Героя пишається здобутками та з оптимізмом підписує фото з вручення ордену “За мужність” ІІІ ступеня: “Зеленський забіг у госпіталь, щоб познайомитися з Юрком і переконатися, що ліва рука в сина вже працює”.

Де можу допомогти – там і допомагаю | Історія волонтерки Людмили

Інколи ми навіть не усвідомлюємо як волонтерство може змінити людей, країну, світ. Ще на початкулипня ми Вам розповідали про Людмилу з Києва, яка долучилася до команди волонтерів, щоб допомогти розібрати завали у зруйнованих російськими окупантами селах. 

Не варто тиснути на російськомовних українців | Історія переселенки Олександри

Олександра Цимбал – переселенка з Харкова. Project-менеджер в ІТ-компанії. Раніше працювала у громадській організації, займалася підготовкою соціальних фестивалів. Але крім цього в неї є багато творчих хобі: розробка настільних ігор зі сторітеллінгу, планерів, які допомагають перетворити задуми  на дії. 

Коломияни, ми до вас… Історія харків’янки

До Коломиї через війну переїхало багато нових облич, серед них і Альона Пересупенко з Харкова. Про свою історію життя під час війни вона нам розповіла ще у березні.

Розмова з священником. Отець Михайло Дзюба про війну

У такий складний час у християн з’являється багато запитань. Адже ми знаємо, що вбивство – це великий гріх, а війна – це справжнє зло. Та як християни мають поводитися та думати, коли їхню країну хочуть захопити? Однак знайти відповідь на ці запитання не завжди легко. Тому ми вирішили звернутися до священника та військового капелана з Коломийщини – Михайла Дзюби.

Про війну, гріх та московський патріархат: інтерв’ю з отцем Олексієм Філюком

Війна внесла корективи у життя кожного українця, а тому ми стали більше задумуватися над нашими вчинками та шукати істину. І тільки намісники Бога на землі – священники сіють ті зерна праведності у наших серцях. Аби дізнатися більше про війну, гріх та церковні закони, Інформатор поспілкувався з священником ПЦУ Олексієм Філюком.

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору