Інформатор Коломия

ВЛАДА

Начальника нема, зате три заступника: хто керує освітою в Коломиї

Освіта Коломиї за останній рік тричі опинялась в епіцентрі скандалів. Кадровим рішенням мера не завжди аплодували. А відтак управління досі без начальника.

Хто керує освітою у Коломиї і які має для цього навички – дізнавався Інформатор.

Управління освіти Коломиї без начальника з часу трагічної загибелі на війні головного освітянина міста. Любомир Бордун ще напочатку повномасштабного вторгнення росії  пішов на захист України в складі легендарної 10 бригади. Загинув при виконанні 23 вересня 2022 року на Донеччині. І це було справжнім потрясінням для міста.

Тим часом управління освіти покинула Юлія Тимків, яка від часу служби Любомира Бордуна виконувала обов’язки начальника управління.

З того часу в управлінні освіти на посаду начальника мало не призначили Наталію Скригунець, викладачку індустріально-педагогічного коледжу, а згодом і колишнього мера Попасної Юрія Онищенка, проти якого збунтувались і пересічні коломияни, і депутати міськради через справу зі звинуваченням у держзраді.

До теми: Темна історія: чому СБУ звинувачувала мера Попасної у співпраці з окупантами і чи вплине це на рішення про його призначення в освіту Коломиї?

Стажування Онищенка мер припинив. Тоді своє бажання спробувати власні сили в управлінні освітою виявила мама загиблого Любомира – Надія Бордун. Але справа затихла.

Тим часом у освіті Коломиї з’явилося аж три заступника начальника без самого начальника.

Олеся Яворська

Зараз функції керівника управління покладені на Олесю Яворську.

Народилася Олеся Василівна Яворська 13 липня 1975 року в селі Раківчик Коломийського району.

Закінчила Чернівецький державний університет ім. Федьковича за спеціальністю “Фізика”. Загальний стаж роботи – 25 років, з них 16 років – в органах місцевого самоврядування.

Працювала вчителем фізики, математики, педагогом-організатором та заступником директора з виховної роботи у селі Раківчик.

З 2006 року перейшла працювати у відділ освіти Коломийської районної державної адміністрації, а наступного року –  у міський відділ.

З листопада 2022 року призначена на посаду заступника начальника освіти.

Вікторія Гриджук

Ще одна заступниця начальника управління освіти –  Вікторія Дмитрівна Гриджук. Народилася 9 травня 1972 року.

Закінчила Кіровоградський державний педагогічний інститут за спеціальністю “Російська мова і література”. За другою освітою – викладач психології.

Загальний стаж роботи – 25 років, з них на керівних посадах 19 років.

Працювала вчителем російської мови і літератури на Кіровоградщині та Черкащині. Викладала у Канівському гуманітарному інституті.

З вересня 2016 по грудень 2022 працювала у Коломийському ліцеї імені Грушевського заступницею директора з навчально-виховної роботи, а також викладала зарубіжну літературу, психологію і критичне мислення.

На початку 2023 року призначена на посаду заступника начальника управління освіти.

Саме її міський голова хотів призначити на посаду директора Коломийського ліцею ім. М Грушевського, але батьки були проти.

До теми: У Коломиї мітингували батьки гімназистів і це мало результат

Віталій Тимчук

Про Віталія Петровича Тимчука Інформатор розповідав раніше, зокрема і про комунальний заклад “Сервісний центр”, яким він керував у 2022 році. За рік на зарплати Віталію Тимчук та ще одному працівнику центру місто витратило майже пів мільйона гривень, а проте реальної роботи комунальний заклад так і не показав.

До теми: Втаємничене призначення: в управлінні освіти посаду заступника обійняв наближений до мера Віталій Тимчук. Хто це?

Тимчук Віталій Петрович народився 11 вересня 1977 року в Коломиї. Закінчив Коломийський державний механіко-технічний коледж за спеціальністю “Технологія деревообробки”, а потім – Український державний лісотехнічний університет.

Загальний стаж роботи 23 роки. Зокрема працював контролером у Коломийському лісгоспі, майстром у ТОВ “Коломиянафтозбут”, помічником бригадира в ТОВ “Корнич”.

Далі доля звела Віталія з родиною Станіславських.

Від 2007 року Віталій Тимчук працював головним інженером ТОВ “Станіславський”, тут дослужився до посади заступника директора з розвитку.

З грудня 2020 року працював заступником директора КП “Полігон Екологія”, а з січня 2022 року – директором вже згаданого комунального закладу “Сервісний центр”.  З листопада 2022 року призначений на посаду заступника начальника управління освіти.

Як досвід роботи майстра та інженера можуть знадобитися в освіті – невідомо, так само, як і його лісотехнічна підготовка.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору