Інформатор Коломия

ВЛАДА

Унікальні елементи міста: мальовниче панно на стіні центральної лікарні в Коломиї

Коломия прекрасна тим, що в ній запросто можна прожити пів століття, а все ще відкривати, дивуватися і захоплюватись її елементами. От-як це панно на вході в центральну лікарню. Ясна річ, якщо сам візит до лікаря змушує нас більше заглядати під ноги й менше помічати красу, що причаїлася поруч.

Інформатор зробив для вас фото і відео мозаїчного панно на Коломийській ЦРЛ. А керівництво медзакладу обіцяє не лише зберегти витвір мистецтва, але й при реконструкції входу до лікарні декорувати сходи й стіни так, аби підкреслити красу арт-об’єкта.

Цьому витвору мистецтва кілька десятиліть, але зберіглося незле. Тут і райське яблуко, і дерево життя, і серцевий ритм. А ще – квіти, чудернацькі вигини і рельєфи.

Як таке поєднання пропустила радянська пропаганда – загадка.

Наразі ми розшукуємо історію творення арт-об’єкта й, власне, самого автора. Якщо вам відома історія цього панно – діліться нею з усіма читачами Інформатора: телефон редакції – 096 545 8237 , електронна пошта – kl.informator@gmail.com.

Але наразі полюбуємось кропіткою роботою, яку пошкодував час і зберегли люди.

До теми: Автобусні зупинки з мозаїкою: унікальне мистецтво чи пережиток минулого

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору