Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Рекреаційна зона чи звалище? Біля Шевченківського озера звозять тонни відходів

Біля найбільшої міської водойми Коломиї ось уже кілька місяців відвантажують будівельне сміття, а поміж цих кількаметрових куп – сухе гілля, шини, інші відходи і мазутні плями. Місцеві активісти занепокоєні, що це завдає шкоди довкіллю. А ще обурені тим, що звалище формують місцеві комунальники прямо біля парку Героїв, який висадили волонтери власними силами.

Інформатор зафіксував ситуацію на березі Шевченківського озера, очікуючи коментарів від влади міста.

“Застосування комунальниками новітніх екотехнологій на Зарінку біля Шевченківського озера в 10-ти метрах від висаджених дерев парку Героїв. Зараз туди завозиться будівельне сміття, гілки дерев, старий асфальт і т.д. Темпи вражають”, – пишуть активісти Шевченківського озера.

І правда, поруч заїзду на найбільше озеро Коломиї від ДОСААФ – терикони відходів. Купи знятого асфальту, мазутні плями, інші відходи відвантажують за автошколою біля берегів водойми – прямо навпроти створеного навесні парку Героїв.

Важливо: Чи буде забудоване Шевченківське озеро: мер відповів на прямі питання громади

Це почалось ще з ремонту вулиці Гетьманської.

У травні 2023 року на територію біля міського озера вантажівками завезли будівельне сміття. Далі насипів ставало більше. Ось як ця місцевість виглядає нині.

До теми: Активісти Шевченківського озера ходили у Коломийську ратушу з пропозиціями

Також активісти намагаються достукатись до влади, аби запустити у озеро джерельну воду з Кляштору, бо шлюз з Пруту може знищити водойму, в якій наразі є унікальний органічний склад, що дозволяє водитись тут линам та іншим цінним сортам риби.

Детальніше:  Спасти не можна знищити: як активісти Коломиї пропонують врятувати озеро

Пояснення міських урядників, чому відходи зводять на територію біля Шевченківського озера та як просувається читка водойми читайте згодом на сайті Інформатора.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору