Інформатор Коломия

ВЛАДА

Активісти Шевченківського озера ходили у Коломийську ратушу з пропозиціями

4 квітня до земельної комісії, що засідає у Коломийській міськраді, звернулися коломияни від імені контрольної групи щодо Шевченківського озера. Йшлося про те, аби 1,6 га території біля озера від забудови.

Інформатор продовжує тримати руку на пульсі боротьби коломиян за збереження земель біля Шевченківського озера.

Основна вимога активістів Шевченківського озера – створити умови, аби землі, де нещодавно зрізали тополі й викорчували пеньки не стали приватними й не забудували комерційними чи житловими будівлями. Тим паче, що в руки юристці з числа активістів потрапив запит на оцінку цих земель.

Але і мер, і депутати переконують: озеро не планують забудовувати, принаймні тепер.

Після бурхливої зустрічі з міським головою активісти вирішили не чекати змін і на оголеному пляцу посадили біля 750 дерев, заклавши парк Героїв. На це громада не витратила ні копійки. Пак Володимир, який мешкає неподалік, за власний кошту купив тільки підживу для дерев.

Проте той факт, що ця земля готувалася під побудову водно-спортивного комплексу Н2О, а відтак рішенням сесії її цільове призначення змінилось із паркової зони на рекреаційну, неабияк непокоїть місцевих мешканців. Вони ще на зустрічі з мером створили контрольну групу, яка представляє інтереси активістів у ратуші.

До теми: Чи буде забудоване Шевченківське озеро: мер відповів на прямі питання громади

Відтак говорили про те, як повернути цій ділянці статус паркової зони. Члени земельної комісії порадили, відділити ділянки під спортивні та дитячі ігрові майданчики, а решта винести на голосування сесії для зміни статусу.

Депутати сподіваються, що після перемоги у нашу громаду будуть заходити інвестори, готові вкладати кошти у розвиток спорту, а відтак ці саморобні тренажери, турніки та футбольне поле можна буде замінити на професійні.

Активісти вирішили спершу порадитися із громадою перед тим, як погоджуватися на такий варіант, бо на їхню думку існує ризик, що навіть спортивна комунальна споруда може з часом перетворитися на генделик.

Нагадаємо, що озеро скоро чекають великі зміни: влада міста планує тут здійснити благоустрій, облаштувавши доріжки, лавочки, ліхтарі й смітники, а також почистити водойму від намулу за 4 млн 627 тис грн і посадити дерева.

План благоустрою продемонструвала керівниця центру дозвілля і туризму Таїсія Костюк на зустрічі міського голови з громадою ще 20 березня.

Також активісти намагаються достукатись до влади, аби запустити у озеро джерельну воду з Кляштору, бо шлюз з Пруту може погубити водойму, в якій наразі є унікальний органічний склад, що дозволяє водитись тут линам та іншим цінним сортам риби.

До теми: Спасти не можна знищити: як активісти Коломиї пропонують врятувати озеро

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

 

Нагору