Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Волонтери організації “Свідки Єгови” відновлюють на Коломийщині будинок загиблого від “Кинджалу” Володі Балабаника

Представники релігійної організації “Свідки Єгови” взялися відновлювати будинок сім’ї Балабаників на Коломийщині, який пошкодила російська ракета “Кинджал” 11 серпня 2023 року. Того дня родина втратила  8-річного Володю.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Суспільне.

Марта та Іван Балабаники, які проживають у будинку, пошкодженому внаслідок ракетного удару 11 серпня, кажуть: досі оговтуються. Внаслідок влучання “Кинджалу” загинув їхній 8-річний син. Вони тоді два тижні лежали в лікарні.

“Від вибухової хвилі мене відкинуло від вікна до вхідних дверей десь, метрів на чотири. Я отримав контузію, струс мозку і була рідина в легенях”, — розповідає Іван Балабаник.

“У мене був стрес великий від того, коли я почула, що мого синочка не стало. Я “відключилася”, — додає Марта Балабаник.

Жінка прийшла до тями у лікарні.

Після повернення з медзакладу сім’я жила у знайомих, продовжує Марта Балабаник, адже, за її словами, будинок був частково зруйнованим. Жінка розповідає: зверталися за допомогою до місцевої, районної та обласної влади. Отримали 25 тис. грн з обласного бюджету та 50 тис. грн — з бюджету громади.

“Але цих грошей все одно не вистачало, щоб відновити будинок, бо він — в аварійному стані й наразі непридатний. Люди, які нас знають, знайомі знайомих з усієї України нам по кілька гривень скидалися і допомагали”, — каже Марта Балабаник.

Уламки російської ракети повністю зруйнували дах будинку, від удару потріскали стіни та стеля. Повилітали з кухні вікна й двері.

Староста села Оксана Партицька розповідає, що у перші дні після ракетного удару місцеві жителі також долучалися до допомоги сім’ї Балабаників — прибирали на території обійстя, також громада спрямувала 50 тис. грн.

Сім’я загиблого хлопчика, власне, належить до Свідків Єгови. Зараз однодумці з релігійної організації відновлюють дім, який пошкодили уламки російської ракети “Кинджал” 11 серпня 2023 року.

Один із майстрів-добровольців Любомир Томчук каже, що приїхав із сусіднього села і працює тут другий день. Зараз він з іншими волонтерами перекриває дах житлового будинку та інших приміщень на території цього подвір’я.

“Приїхали допомогти, бо у них сталася серйозна трагедія. Це є хлопці-добровольці, кожен займається своєю справою”, — каже Любомир Томчук.

Журналісти звернулося до керівниці управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації Ірини Лакізи, аби дізнатися, чи виділятимуть ще з обласного бюджету сім’ї Балабаників гроші на відновлення їхнього будинку, однак відповіді від неї не отримали.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору