Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

В День українського кіно Інформатор ділиться найцікавішими стрічками нашого виробництва

Щороку у другу суботу вересня відзначають День українського кіно. 9 вересня професійне свято працівників кінематографу в Україні відбудеться вже в 20-й раз. А 120 років тому відбулася перша українська кінозйомка.

Добірку найцікавіших фільмів, що з’явилися в українському кінопросторі цьогоріч, підготували наші колеги з Інформатор Калуш.

Нижчеперелічені фільми можна переглянути на таких ресурсах: Київстар ТБMEGOGOTakflixSWEET.TV.

Залізні метелики
документальний фільм

Режисер: Роман Любий

Літо 2014. Рідні соняшникові поля та вугільні шахти на Сході України намагається стерти з лиця Землі країна-ворог. Дослідження збиття рейсу MH-17, в якому шрапнель у формі метелика (знайдена у тілі пілота). Це й вказало на державу, що скоїла воєнний злочин…

Стрічка 16+

Фільм поки не представлений на жодному із вищезгаданих ресурсів. Кінострічка з’явилась у прокаті 20 липня.

Батько
драма, детектив, кримінал

Режисер: Олександр Кобзар

Кримінальна драма «Батько» є дебютною режисерською роботою Олександра Кобзаря. Окрім режисури, він став продюсером фільму та зіграв головну роль. Герой фільму понад 25 років не спілкувався із рідним батьком, і як тільки захотів налагодити стосунки — дізнався про смерть тата. Чоловік повернувся до рідного будинку та дізнався, що батько вів розслідування смерті дівчини. Знайомиться з її батьком та починає розуміти, чому його власний тато робив той чи інший вибір у своєму житті. Через призму його дій починає розуміти й себе…

Стрічка 16+

Широкий прокат кінострічки стартував 27 липня. Фільм можна подивитися на 3 із 4 представлених ресурсів.

Королі репу
кримінал, мелодрама, музика

Режисер: Мирослав Латик

Динамічна кінокартина розкриває події, які крутяться навколо 17-річного репера із маленького села. Казан (Михайло Дзюба) щойно закінчив школу у своєму селі. Варіантів як далі продовжити розвиватися і будувати своє життя чимало. Найпривабливіший, на думку хлопця – стати репером. Разом із другом (Антон Вельбой) вони пишуть тексти й музику до них та мріють про велику сцену.  Він намагається вхопитися за кожну дрібничку, яка приведе його до великої сцени, але несподівано й раптово він втрапляє в лапи місцевих злочинців, які підштовхують його тільки до небезпеки. А його дівчина так узагалі виходить заміж за турка, аби тільки вибратись із села..

Більше про фільм: “Ну всьо, Діма, тепер ти настоящій бандіт” — чесний огляд на нову українську кримінальну драму “Королі репу” (без репу)

Стрічка 16+

Фільм, що вийшов у широкий прокат 3 серпня, поки не представлений на жодному із вищезгаданих ресурсів.

Вересень
чорна треш-комедія

Режисер: Георгій Фомін

Сюжет розгортається навколо подій 2010-го. Актор театру і кіно Микола Вересень гине на знімальному майданчику, виконуючи роль Івана Грозного. Тепер, трансформувавши свою карму у момент смерті, він потрапляє до Шеолу (у загальну могилу всіх мерців). Герой дізнається про боротьбу чорних і білих вампірів та застрягає між часом і простором. Тепер він всього лише маріонетка, яку використовують у протистоянні.  Та чорти, які думають, що він і є Грозний, намагаються всіма можливими способами затягти його до пекла.

Стрічка 18+

Фільм вийшов у прокат 10 серпня та ще не з’явився на жодному із ресурсів.

Довбуш
історичний екшн

Режисер: Олесь Санін

У центрі сюжету — Карпати початку 18 століття. Жорстоке правління польської шляхти змушує гуцулів тікати в гори. Двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, опиняються поза законом і стають опришками. У пошуках помсти панам за вбивство батьків Довбушів, брати стають ворогами один одному. Один прагне грошей, другий — справедливості.

Стрічка 16+

Прем’єра фільму відбулась 24 серпня. Сьогодні кінострічка доступна на 1 із 4 ресурсів.

Щедрик
історична драма

Режисерка: Олеся Моргунець-Ісаєнко

Події розгортаються в Івано-Франківську (тодішньому Станіславові) починаючи з 1938 року. У одному будинку по сусідству жили кілька сімей різних національностей: українці, поляки, євреї та німці. Спокійно жити в той час не вдавалося нікому. Втім, викладачка співів на ім’я Софія дозволяла почуватися безпечно бодай дітям. Вони співали разом, забуваючи про моторошні події сьогодення й тримаючи у серці велику мрію про майбуття.

Стрічка 16+

Фільм вийшов у прокат 5 січня, а сьогодні він доступний на 3 із 4 ресурсів.

Люксембург, Люксембург
трагікомедія

Режисер: Антоніо Лукіч

Близнюки Коля і Вася отримують звістку про те, що їхній батько у критичному стані і вмирає. І вмирає він у далекому Люксембургу. Життя братів склалося по-різному. Коля ― водій маршрутки, який торгує травкою. Вася ― одружений поліцейський, який через вибрики брата не може мати нормальну кар’єру. І для Колі ― то майже справа честі поїхати попрощатися з батьком, Вася ж не розділяє такого захоплення людиною, яка їх кинули. Але попри все брати вирушають до Люксембургу.

До теми: “Люксембург, услиш це, там нема разбитих карит” — кіновідгук на новий фільм Антоніо Лукіча

Стрічка 16+

Випуск кінострічки датований 13 квітня. Сьогодні фільм можна подивитися на всіх вищезгаданих ресурсах.

20 днів у Маріуполі
документальний фільм

Режисер: Мстислав Чернов

Фільм, який вийшов у прокат 31 серпня, розповідає про початок повномасштабного вторгнення у Маріуполі: 20 днів бомбардування, жорстоких вбивств, нескінченні обстріли та життя людей, котрі залишились у блокадному місті. Створенням фільму займалися міжнародні журналісти Associated Press. Команда продовжувала роботу в облозі, щоб фіксувати моторошні воєнні події.

Стрічка 18+

Фільм поки не з’явився на жодному з ресурсів.

Мавка. Лісова пісня
анімаційний фільм, пригода

Режисери: Олександра Рубан, Олег Маламуж

Прем’єра українського 3D анімаційного фільму за мотивами драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня» та образів народної міфології відбулася 2 березня 2023 року.

“Стародавній чарівний Ліс ніколи не пускав людей у ​​свої таємничі глибини. Люди з сусіднього села і самі трималися від нього подалі — думали, що Ліс небезпечний, бо в ньому живуть загадкові лісові істоти. І раптом сталося диво. Мавка — душа Лісу і його Берегиня, — і Лукаш, сільський музикант, покохали одне одного”, — в описі до анімаційного фільму.

Читайте також: “Мавка: Лісова пісня” — чому Україні вдалося і чи варто йти на мультфільм у кіно? | Рецензія від Інформатора

Стрічка 6+

Кінострічка доступна на 2 із 4 ресурсів.

Приємного перегляду!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору