Коломия До сайту

У Коломиї з’явилась петиція за обмеження премій і відміну матеріальних допомог службовцям міськради

Щоразу новина про захмарні премії, надбавки та інші доплати працівникам ратуші в Коломиї викликає хвилю обурення. Зараз від розмов у місті перейшли до дій. На сайті місцевих петицій 20 листопада зареєстрована нова – із вимогою до закінчення війни відмінити матеріальні допомоги, а премії та надбавки обмежити до 25%.

Повідомляє Інформатор.

“Вважаю в часі війни неетичним призначати премії та надбавки службовцям Коломийської міської ради на рівні 50%, 80% і навіть 120%. Відтак за менше як два роки війни на зарплати деяким працівникам структурних підрозділів Коломийської міської ради витратили понад 1 млн грн на кожного. До перемоги варто максимум ресурсів направити на підтримку ЗСУ”, – пише авторка петиції Наталія Сандецька.

Відтак ставить вимогу обмеження до 25% на премії, надбавки та інші доплати службовцям Коломийської міської ради і встановити межу 25%, а матеріальні допомоги відмінити як такі аж завершення воєнного стану в Україні.

Підтримати цю петицію можна ТУТ.

Нагадаємо, у ратуші під час війни службовці вищого рангу отримують премії та надбавки по 50-120%.

Так, високий фінансовий статус не заважає міському голові Богдану Станіславському брати щороку матеріальну допомогу з бюджету Коломиї. І війна не зменшила зарплатню мера, але навпаки. Відтак виплати меру за липень перевищили 111 тис грн. А за перший рік війни йому на зарплату з міського бюджету офіційно витратили майже пів млн грн.

Заступник міського голови з питань освіти Михайло Качанський отримує 80 тис матеріальної допомоги і щедрі преміальні.  Його офіційні доходи на місяць сягають 5-ти зарплат вихователів.

На зарплату головного озеленювача Василя Михайлищука за 2022-2023 рр з бюджету Коломиї витратили понад 1 млн грн.

Ще одна заступниця міського голови – пані Зоряна Михалушко – отримує в середньому 50 тис грн. Тут і матеріальні допомоги, і відпускні, і премії та ще й надбавки.

Ще одна ласа посада – начальник управління комунального господарства. Андрій Радовець щомісяця отримує щедрі преміальні, надбавки та інші виплати. Його заробітна плата перевищує 40 000 грн, але все одно без матеріальної допомоги не зміг.

Що думають коломияни про такі високі доплати – розпитав Інформатор на вулицях міста.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237