Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

СБУ відкрила кримінальне провадження через інцидент у Космачі

СБУ відкрила кримінальне провадження через інцидент у Космачі

Управління СБУ в Івано-Франківській області вивчає обставини інциденту в селищі Космач й розпочала кримінальне провадження.

Пише Інформатор.

“Управління вивчає обставини інциденту, що відбувся в селищі Космач Косівського району Івано-Франківської області. Зокрема, мова йде про факти ймовірного перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України. Наразі розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України, у межах якого буде надана правова оцінка діям учасників інциденту”,- йдеться у коментарі пресслужби Управління СБУ області.

Згідно із статтею 114-1 Кримінального кодексу, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

Нагадаємо, що 6 лютого у селі Космач місцеві мешканці напали на жінку з дитиною, звинувачуючи, нібито вона “зливає” інформацію про чоловіків ТЦК. Дівчинка отримала травми. У жінки – вирване волосся і струс мозку. Згодом Центр стратегічних комунікацій заявив, що за антимобілізаційною істерією у соцмережах стоять роботи російських спецслужб. І мешканці Космача стали жертвами фейкових вкидів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору