Інформатор Коломия

ВЛАДА

У ратуші аж три кандидати на посаду секретаря: кого “протягує” мер і коли голосування

У ратуші аж три кандидати на посаду секретаря: кого "протягує" мер і коли голосування

Сьогодні, 22 лютого, мали засідати депутати Коломийської міської ради і за інформацією з наших джерел серед важливих питань порядку денного мали обирати нового секретаря.

Чому ж пленарне засідання перенесли, на коли запланували таємне голосування і які зараз є кандидати – дізнавався Інформатор.

Від 12 грудня Коломийська міська рада без секретаря. Нагадаємо, проти Андрія Куничака збирала голоси його однопартійка Галина Беля, заручившись підтримкою Богдана Станісласького та фракції “Самопоміч”. Врешті у день, коли кабінка для таємного голосування вже стояла у кутику сесійної зали, секретар сам подав заяву на припинення свої повноважень.

Детальніше: Цілком таємно: як в ратуші Коломиї знімали з посади секретаря

Тоді на посаду секретаря розглядали  трьох: депутата Данилишина Івана Ярославовича (партія “За майбутнє”), Костюка Ігоря Васильовича (партія “За майбутнє”) та Фітя Віктора Ярославовича (партія  “Слуга народу”). Хоча обговорювалась також і кандидатура жінки-депутатки – Світлани Дмитрівни Голдищук з партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода».

Хто тепер?

Роман Дячук

У ратуші знову все змінилось: кандидати, яких обговорювали ще в грудні 2023 року, уже не в списку претендентів. Нині список докорінно інший.

Наші джерела у міській раді стверджують, що міський голова протягує кандидатуру Романа Дячука з фракції “Європейська Солідарність”.

Щодо біографії Романа Дячука сайт Коломийської міської ради даних не подає – якась абракадабра, але ми вже звикли, що основний ресурс ради інформативністю не хвастає.

Відомо, що пану Дячуку 62 роки. У 2010 та 2015 роках обирався до Івано-Франківської обласної ради, але не отримав підтримку виборців..

Раніше він очолював Коломийську районну раду. З 4 січня 2022 року був призначений на посаду директора комунальної установи “Спортивна громада”, даних про досягнення у роботі цієї новоствореної установи журналісти так і не отримали.

Також, депутат фігурував у скандалі зі злитими у мережу аудіозаписами, де стверджував, що не треба воювати за Донбас, буцімто там населення проросійське.

Детальніше: Депутат з Коломиї Роман Дячук прокоментував скандальні аудіозаписи, які невідомі злили в мережу

Микола Андрійчук

Микола Андрійчук

Другий кандидат на крісло секретаря міськради у Коломиї – 52-річний Микола Андрійчук з села Саджавка Коломийської громади. Хоча сам пан Микола бажання йти на цю посаду не має, адже з головою поринув у волонтерство.

Він – стоматолог і багаторічний волонтер, що довозить потрібні українським захисникам засоби прямо на лінії оборони.

Про одну з таких поїздок ми писали після Різдвяних свят.

Деталі: Благодійна коляда: “Саджовецькі козаки” придбали 14 дронів для ЗСУ.

Він – також з депутатської фракції політичної партії «Європейська Солідарність”.  Також входить до комісії  з питань житлово-комунального і дорожнього господарства та комунікацій.

Микола Андрійчук  – один із засновників “ТриЗуб дентал”,  у рамках роботи якого з 2014 року під 40 тисяч військових безкоштовно отримали стоматологічні послуги.

Варто нагадати, що він відмовився брати участь у голосуванні за зняття з посади екс-секретаря і разом з Віталієм Гурником покинули залу.

Олександр Поясик

Третій претендент на посаду секретаря – Олександр Поясик з фракції «За майбутнє», входить до комісії з питань екології, використання земель, природних ресурсів та регулювання земельних відносин.

Олександру – 39 років. Він займається підприємницькою діяльністю. Долучався до волонтерського руху і підтримував військових фінансово.

З мінусів депутата – часті прогули сесійних засідань, через що він посів 5-те місце у списку депутатів-прогульників.

Так, у 2022 році Олександр пропустив 11 засідань, а прийшов на 10. У 2023 році виправився, пропустивши тільки 4 засідання.

До теми: ТОП-5 депутатів-прогульників Коломийської міської ради

Його кандидатура вигідна і для міського голови, адже у співдружбі з фракції “Батьківщина” та “За майбутнє” ці депутати можуть допомогти Богдану Станіславському зберегти депутатську більшість при розгляді важливих для мера рішень.

Хоча… місцева політика у Коломиї – штука настільки нетривка, що будь-які прогнози і розрахунки застрягають на рівні гіпотези.

Проте, таємне голосування щодо обрання нового секретаря Коломийської міської ради точно відбудеться і станеться це найближчим часом. Наразі датою наступного пленарного засідання є 27 лютого 2024 року. Що вирішать депутати за заслоненими шторками кабінки таємного голосування? Будьте певні, Інформатор розповість про це, як тільки міські обранці приймуть рішення.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас  у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору