Інформатор Коломия

ВЛАДА

У залі засідань ратуші Коломиї пішли тріщини | ФОТО

Коломийська ратуша вже віддавна страждає на часткове руйнування головної вежі: ще 8 років тому павутина глибоких тріщин оперізувала залу засідань. Щоб дізнатися, чи це прогресує, на ці розломи встановили спеціальні маячки. А відтак зрозуміли, що зала потребувала негайного капітального ремонту. Проте… чи то від гарячих дискусій чи від суспільного тиску на місцеву владу стеля знову пішла тріщинами.

Інформатор зафіксував ці зміни.

Нагадаємо, реконструкція залу засідань коломийської ратуші відбувалась у 2016 році й обійшлася бюджету міста майже у 900 тис грн. У залі відремонтували стіни та стелю, замінили підлогу, оновили освітлення, замовили нові меблі включно з розкішною президією та столами й кріслами. Опалення у залі електричне, як і у всій ратуші.

Всі роботи по капітальному ремонту без тендеру проводила ППДС “ПараПлан”, про котру напередодні згадував Інформатор.

Деталі: Боротися з борщівником в Коломиї хотіла… дизайн-студія

У залі засідань ратуші Коломиї пішли тріщини | ФОТО

Що насторожує – технічний нагляд по капітальному ремонту зали засідань проводила фірма “Флоріан”. За ці роботи міськрада перерахувала їй 7,5 тис. грн.

Засновником “Флоріана” є той самий Василь Дячук. Виходить, що технагляд по ремонту проводять самі у себе, а це може не виключати й корупційну складову.

Тоді “ПараПлану” з бюджетних коштів двома платіжками перерахували 302 000 грн за ремонтні роботи.

Ще понад 596 тис грн коштів платників податків заплатили за крісла, трибуну та постамент для президії. Всі ці роботи проводило ТзОВ “АРТ-ПРОМ”. Міська рада розбила ці роботи на 4 договори, вкладаючи закупівлі у межі допорогових, так вдалося уникнути “ProZorro”.

Але щось пішло не так.

Восени 2023 року ми помітили темні плями на стелі зали засідань. Це свідчить про протікання даху. Хоча плями невеликі і тільки у двох місцях, та господарська рука мала б взятися рятувати ситуацію.

До теми: У головній залі ратуші в Коломиї протікає стеля

А на лютневій сесії Коломийської міської ради в око впали ще й тріщини у лівому куті головного зали, якраз під самісінькою вежею.

Зрештою, все це можете побачити на власні очі:

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору