Інформатор Коломия

ВЛАДА

На брукування тротуарів по вул. Франка витратили понад 9 млн, цьогоріч – новий тендер

На брукування тротуарів по вул. Франка витратили понад 9 млн, цьогоріч - новий тендер

 У 2023 році частину тротуарів по вул. Франка ремонтували в кілька етапів, витративши понад 9 млн грн. А нещодавно комунальники оголосили ще один тендера на брукування тротуарів на цій вулиці. Очікувана вартість – кілька сотень тисяч гривень.

Інформатор розповість деталі.

Перший відрізок тротуарів – від медколеджу і до єпархії – відремонтували навесні 2023 року, витративши на це 2 376 216 грн. Договір заключили з місцевим ПП “Северин-Н”, власником якого є Володимир Наливайко, колишній начальник управління комунального господарства.

А восени ж провели закупівлю на ремонт тротуарів від єпархії УГКЦ і до вул. Достоєвського. У цій закупівлі переміг ФОП Наливайко Ярослав Володимирович, щойно створений. Договір уклали на  7 199 979 грн, проте до кінця року підприємець не встиг їх освоїти, закрили рік сумою 6 743 048 грн за ці роботи.

Мусимо нагадати в обох тендерах переможцями вийшли фірми, що прямо чи опосередковано належать колишньому начальнику головному комунальнику міста – Володимир Наливайку. Ярослав Володимирович – його батько. Фірми Наливайка – часті виконавці багатомільйонних тендерів на брукування.

До теми: Стара і нова влада Коломиї: як управління комунального господарство співпрацює з колишнім начальником

У 2024 році співпраця старої  і нової влади Коломиї продовжилась: прямою угодою без використання електронної системи управління комунального господарства закупило послугу завершення ремонту тротуару ще на 440 940 грн знову ж таки у ФОП Наливайко Ярослав Володимирович.

Відтак ремонт тротуарів на відрізку від перетину вул. Франка з вул. Павлика  і до вул. Достоєвського обійдеться коломийським платникам податків у понад 9,5 млн грн.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору