Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Три дні, щоб повідомити про можливе звільнення: начальниця управління освіти Коломийської міської ради видала наказ

27 травня начальниця управління освіти Коломийської міської ради Марія Козловська видала наказ, згідно якого директори мають попередити про можливе “вивільнені”. Відтак під питанням нині опинились працівники садочків, загальної середньої освіти, позашкілля і навіть “Сервісного центру”, створеного кілька років тому як альтернатива звільненим завгоспам та сторожам.

Інформатор розповість деталі.

Вивільнити дорівнює звільнити?

Так.  Державна служба України з питань праці повідомляє:

“Звільнення працівників у разі скорочення штату або чисельності працівників завжди пов’язується з їх вивільненням із виробничого процесу. Тому під терміном «вивільнення працівників» розуміється припинення з ними трудового договору з підстав, передбачених пунктом 1 статті 40 Кодексу законів про працю України. Стосовно інших підстав припинення трудового договору цей термін не застосовується”.

Три дні на прийняття рішень

Директорам закладів освіти Коломийської громади дали три дні, аби скласти списки працівників, яких можуть вивільнити. Так, до 30 травня усіх працівників шкіл, дитсадків, гуртків з мережі освітніх закладів Коломийської міської ради, мають попередити про можливе звільнення. Тих, хто у відпустці чи відрядженні, вимагають повідомити письмово або “наявними засобами зв’язку”. А до 31 травня директори мусять передати в управління освіти копії всіх попереджень про можливе звільнення.

У наказі не зазначена вимога щодо кількості освітян та працівників цієї сфери, які можуть бути звільнені.

Сервісний центр також під скорочення?

До слова, в такі самій ситуації опинився і створений кілька років тому комунальний заклад “Сервісний центр”, що обслуговує заклади освіти. У перший рік роботи цього центру на роботу взяли двох людей і виділили з бюджету 500 тис грн на  його фінансування.

Раніше цю посаду займав наближена до міського голови особа та колишній працівник ТзОВ «Станіславський» Віталій Тимчук.

Деталі читайте у статті: Втаємничене призначення

Нагадаємо, після створення “Сервісного центру” у 2022 році із закладів освіти звільнили 84 сторожів. Їм на зміну прийшла система охорони AJAX. Таким чином міська влада вирішила зекономити.

Про Віталія Тимчука Інформатор згадував, коли аналізував діяльність (чи то пак бездіяльність?) сервісного центру. Підрозділ міської ради створили на початку 2022 року і він мав би замінити цілу низку господарських робіт в закладах освіти: охорона, прання білизни, дрібні ремонти, заміна ламп, деякі господарські закупівлі. Віталій Тимчук отримував не голу зарплату: свого  доброго знайомого міський голова наділив преміями і надбавками. Тільки-от роботи освітні заклади так і не побачили.

Нині директором Сервісного центру є 23-річний Олег Олегович Палійчук.

Наразі Інформатор очікує на коментар начальниці управління освіти Коломийської міської ради Марії Козловської із поясненнями, чи й справді у серпні-вересні коломийські освітяни можуть бути звільнені. Про який відсоток працівників йдеться і що передувало наказу 27 травня.

Про все це читайте згодом на нашому сайті.

удьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору