Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Про що ж мовчать коломийські будівлі? Нова книга уже у продажу

Про що ж мовчать коломийські будівлі? Нова книга уже у продажу

А вас теж розбирає цікавість, коли дивитесь на столітні будинки Коломиї? Як темні чи світлі історії приховують ці старі двері з вигадливим різьбленням? Хто тут жив і чим займався? Давня Коломия як мультинаціональне місто, що пережило серію окупацій,  насправді має тисячі способів здивувати. Книга “Про що мовчать коломийські будівлі” наприкінці травня вийшла з друком. А сьогодні, 13 червня, у актовій залі Коломийського педагогічного фахового коледжу книга зустріла перших читачів.

Інформатор ділиться цікавим.

Автори книги “Про що мовчать коломийські будівлі” Мирослава Кочержук та Ілля Криворучко

13 червня у актовій залі Коломийського педагогічного коледжу відбулася презентація книги Мирослави Кочержук та Іллі Криворучка “Про що мовчать коломийські будівлі”. Власне, присутні за заході мали нагоду дізнатись кілька цікавих історій про кам’яниці на вул. Франка.

Перед презентацією до авторів вишикувались чималі черги. 31 примірник купили одразу ж. Крім того серед запрошених було чимало коломиян, які фінансово посприяли друку книги, вони отримали книгу в подарунок.

Спершу директор педагогічного коледжу Валерій Ковтун презентував серію “Коломийська бібліотека” як засновник. Розповів про книги, які уже є і з них черпають інформацію усі, хто цікавляться історією загалом чи Коломиєю зокрема.

До теми: Які книги є про Коломию періоду І та ІІ світових війн

Про що книга

Про що розповіли б коломийські кам’яниці, якби могли говорити? Про людей, які наповнювали зали з високими стелями своїм теплом, голосами, сміхом чи сумом… Все це віднайдете на сторінках новодруку.

Книга “Про що мовчать коломийські будівлі” об’єднала історії про 68 кам’яниць славної Коломиї. Подача легка, а цікавих фактів чимало. Якщо вам кортить пізнати місто Кола, то вечірня прогулянка з цією блакитною книгою із серії “Коломийська бібліотека” стане справді приємним часопроведенням.

Купити книгу можна за 200 грн у:

  • Коломийському педагогічному фаховому коледжі (вул. Івана Франка, 12)
  • Музеї історії міста Коломия (вул. Романа Шухевича, 80)

Невдовзі також з’явиться і у книгарнях міста.

Науковець, історик і краєзнавець Іван Монолатій оцінив книгу “Про що мовчать коломийські будівлі” схвально. Так, це та праця, на котру Коломия давно чекала. Вона стала першим (і не останнім!) виданням, яке дає розуміння історії Коломиї крізь призму давніх коломийських будинків.

Декотрі історії коломийських кам’яниць можете прочитати і на Інформаторі. Зокрема:

◊ Коломийська кам’яниця на вул. Театральні, 21: помешкання розстріляного адвоката Ляхса, салон краси і природній кондиціонер в підвалі

Історія будівлі, що вдивляється в ратушу: дім на площі Відродження, 18

Будинок, де в часи Голокосту брат із сестрою скоїли самогубство | Історія будівлі на вул. Шухевича в Коломиї

Давню євангельську школу на Баґінсберґу в Коломиї ратуша виклала на аукціон за кілька мільйонів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору