Інформатор Коломия

ВЛАДА

Повістки, порушення комендантської години та оборонні споруди. Підсумки тижня на Коломийщині

Понеділок У Коломийській РВА розпочали із засідання. Йшлося про порушення комендантської години, надання фінансової підтримки територіальними громадами району для зміцнення матеріально-технічної бази військових частин ЗСУ, підготовка до навчального року та обладнання захисних споруд.

Повідомляє Інформатор за даними Коломийської районної військової адміністрації.

Комендантська година

Правоохоронці стверджують, що ситуація контрольована та стабільна, проте побільшало порушень комендантської години.

Нагадаємо, що за дотриманням комендантської години у час дії комендантської години слідкує поліція, військові, комендатура та військова служба правопорядку.

До теми: В Україні визначили штрафи за порушення комендантської години та світломаскувального режиму

Якщо людина просто не встигла додому на 10-15 хв, то, звісно річ, ніхто її затримувати не буде і дадуть змогу дістатися дому.

Комендант Коломиї Дмитро Пасічний раніше зазначав, що ті, хто грубо порушує терміни без об’єктивних причин та ще й порушують громадський спокій, будуть доправлені у відділ поліції для з’ясування обставин. Залежно від міри правопорушення такі особи можуть отримати штраф або ж навіть адміністративний арешт на 15 діб.

Читайте більше у статті – На Коломийщині змінили формат перепустки для пересування під час комендантської години.

Обороноздатність району

Продовжується будова фортифікаційних споруд – за місяць має закінчитись будівництво першої черги та початись будівництво другої черги.

“Продовжується робота над створенням добровольчих формувань задля охорони та підтримання правопорядку та їх матеріального забезпечення”, – стверджують у Коломийській РВА.

До теми: Спіймали на блокпості: незаконно перевозив зброю та набої

Мобілізація і повістки

Начальник 1 відділу Коломийського районного центру комплектування та соціальної підтримки Роман Монастирецький нагадав, що не всі, хто отримав повістки, будуть мобілізовані. Спочатку буде відбуватись звірка інформації, потім – медкомісія, за результатом якої буде прийняте рішення по мобілізації.

Читайте більше ТУТ.

Авто для захисників

На початку липня голова РВА повідомляв, що від Коломийського району для українських військових вже передали 10 автомобілів, які придбані за благодійні внески.

Сьогодні на потреби ЗСУ передається 1 авто більшої прохідності, яке придбано за кошти меценатів, ще 2 авто наразі проходять ТО.

“Важливо продовжувати виконувати план постачання техніки до ЗСУ та працювати з меценатами,” – зазначив Любомир Глушков.

До теми: Які пільги мають право отримати учасники бойових дій Коломийської громади

Освіта на Коломийщині

Підготовка до нового навчального року – важливе нагальне питання. Наразі було перевірено 145 закладів освіти. Керівникам написані акти з пропозиціями щодо обладнання захисних споруд.

“Робота йде належним чином,” – відзвітували керівники відповідних структур.

 

Нагору