Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Перейменування вулиць: що думають коломияни? (опитування)

Вже близько трьох місяців у Коломиї обговорюють питання зміни назв вулиць. Мета зрозуміла – обірвати усі зв’язки з росією. Звичайно, що думку коломиян також планують врахувати.

Що кажуть мешканці міста про перейменування – дізнавався Інформатор.

Отож, у Коломиї хочуть дати нові назви 32 вулицям. Проте, минулого тижня на засіданні комісія запропонувала залишити вулиці Андрія Сахарова, Іллі Рєпіна та Миколи Гоголя через їхній вклад у розвиток української культури та боротьби за нашу державу. Про це ми писали тут: Науковці не радять перейменовувати вулиці Сахарова, Рєпіна й Гоголя в Коломиї.

Втім у коломиян залишився ще один тиждень, щоб виразити свої думки письмово, усно чи онлайн. Це можна зробити до 25 липня:

– на офіційному сайті міської ради заповнивши форму за посиланням;
– у письмовій чи усній формі до управління містобудування міської ради за адресою просп. Михайла Грушевського, 1, каб. 34, м. Коломия, телефон (03433) 2-48-61;
– в електронній формі за e-mail адресою: uprarchitektyru@gmail.com

Водночас Інформатор також вирішив запитати мешканців міста чи потрібно провести дерусифікацію топонімів, як бути з вулицями Гоголя, Рєпіна і Сахарова та які б нові назви вони запропонували.

До слова, більшість містян відповідали коротко – “так, потрібно перейменовувати”. Щодо трьох вулиць вказаних вище, то тут коломияни часто опираються на думку експертів. А от нові назви зазвичай рекомендували в честь полеглих захисників.

Більше дивіться у нашому відео:

Нагадуємо, що вже через два тижні, 1 серпня, відбудуться слухання щодо перейменувань вулиць Коломиї.

Інформатор досліджує історії вулиць Коломиї:

Історії перейменувань: вул. Лермонтова

Історія переіменувань: вул. Пушкіна й німецький Баґінсберґ

Історія переіменувань: вул. Андрія Сахарова

Історія вулиці Чехова в Коломиї

Ольга Пукавчук
Максим Лебідь

Нагору