Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Підсумки року в комунальній сфері: що зробили, а що ні?

Протягом цілого року незмінною темою наших матеріалів була дорога, вулиці, тротуари. Нас запрошували, ми приїжджали і закликали до змін. Іноді бачили приємні збіги, коли після наших публікацій проблеми вирішувались. 

Підбиваємо підсумки у комунальній сфері разом з Інформатором.

Чимало доріг у Коломиї завдяки платникам податків, зокрема нашим військовим, відремонтували. Йдеться про вулиці Стефаника, Мазепи, Коновальця, Валову, Винниченка, Крип’якевича, Сліпого, Русина, Новодворського, Навроцького, Чайковського, Шарлая, Липову, дорогу до с. Кубаївка, вулицю Шкільну, дорога у Шепарівцях, а також міжбудинкові заїзди на вул. Січових Стрільців та Лисенка.

Проте залишилось ще кілька проблем.

ВУЛИЦЯ ДОВБУША

Вулиця Олекси Довбуша – страшний сон коломийських автомобілістів. Особливо той шмат дороги, який розпочинається біля Геріатричного пансіонату та тягнеться до вул. Котляревського. Ями на цій ділянці такі, що можна і колесо загубити. І вже кілька років поспіль водії змушені або нищити свої автівки по тих ямах, або об’їжджати їх десятими дорогами.

Трохи пізніше її взялись ремонтувати. Проте згодом ремонтні роботи призупинились, а на трьох ділянках свіжий асфальт почав частково руйнуватися.

ВУЛИЦЯ СТАРИЦЬКОГО

Не минуло й 3 місяців після ремонту вулиці Старицького, як асфальт  почав руйнуватися. Після гнівних дописів місцевих мешканців проблемні ділянки підлатали. Проте крихкі краї та раптові глибокі люки досі дошкуляють водіям. 

Більше деталей у статті: Зробили і… переробили: нову дорогу на вул. Старицького в Коломиї вже латали

ВУЛИЦЯ ОЛЬГИ КОБИЛЯНСЬКОЇ

Не довго натішились коломийські водії та водійки поточним ремонтом вулиці Кобилянської. Підсипана дорога розповзлася узбіччями, а ями – тут як тут. 

Більше: Та й по ремонту: на вулиці Кобилянської знову біда

АВТОСТАНЦІЯ

У Коломиї загалом стан доріг у межах пристойного як для України. Проте є одна ділянка, яка усім приїжджим одразу ж нав’язує думку, буцімто у цьому місті не дбають про зручність для водіїв. І це – міська автостанція.

ТРОТУАРИ НА ВУЛИЦІ ФРАНКА

Це могло би бути красиво, якби не було настільки сумно. На вулиці Франка частина пішохідної зони уже біля 5 років дошкуляє коломиянам. Після перекопу тут так і залишились ями, пісок та багнюка, де-не-де відсутня навіть стара тротуарна плитка. 

ТРОТУАРИ НА ВУЛИЦІ ШУХЕВИЧА

Не встигли коломияни потішитися, коли побачили будівельну техніку на розі вулиць Шухевича – Сагайдачного, як ремонти скінчилися облаштуванням парковки. В коломиян віддерли частину тротуару, пошкодили і без того роздовбану доріжку і на тому крапка.

До теми: Відремонтований тротуар в Коломиї виявився платною парковкою, а роботи почались до оголошення тендеру

ПРОКЛЯТИЙ ВИЇЗД У КОРНИЧІ

Корнич. Виїзд на трасу Н10. Тут як не одне, то друге: зіткнення автівок, наїзди на пішоходів, зриви в окопи. А все тому, що водії не зважають, що рухаються населеним пунктом і тиснуть на газ вище 100 км на годину. Діти щоранку неабияк ризикують, йдучи на автобусну зупинку. А в саме село маршрутки не їздять через погані дороги.

Мешканці села зверталися до влади, але поки що безрезультатно.

ВУЛИЦЯ КОСАЧІВСЬКА

Дорога на вулиці Косачівській у Коломиї швидше нагадує шлях десь на краю села. Якась крайня окраїна, забута промзона. А тому місцеві мешканці ображаються: чи дійде колись і до них коломийська цивілізація.

Більше: Навіть автобуси не їздять: жителі вул. Косачівська бідкаються через дорогу

ВУЛИЦЯ ГЕТЬМАНСЬКА

Цей шмат дороги вже давно оминають коломийські водії, проте після початку ремонту, який нікуди не привів, сюди потикаються хіба відчайдухи. Плити з дороги частково позривали, ями і замерзла багнюка так і лишилися. Роботи наразі не ведуться.

Більше: На вулиці Гетьманській в Коломиї зірвали танкову шашку

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Христина Бойчук

Нагору