Інформатор Коломия

ГРОШІ

Як запрацюють дитсадки Коломиї після літньої перерви

За період канікул не вдалося провести заплановані ремонти у двох садочках Коломиї, відтак роботи будуть проводити прямо під час перебування дітей у садку. А один із садків таки не відкриється 14 серпня, можливо, він прийматиме вихованців за місяць.

Заступник начальника управління освіти Віталій Тимчук розповів Інформатору, в яких закладах дошкільної освіти скоро візьмуться до ремонтів і який садок не відчинить свої групи для коломийської малечі.

Нагадаємо, що наразі коломийська дітвора відвідує чергові садочки, що знаходяться у віддалених від центру міста районах. Садки міста мають запрацювати 14 серпня.

Детальніше: Давайте економити на дітях: що не так із закриттям садків на літо у Коломиї

Садок №19 не відкривають до вересня

Станом на початок серпня однозначно можна сказати, що у зв’язку із затримкою ремонтних робіт садочок №19 “Ромашка” не відчиниться раніше початку вересня цього року. Нагадаємо, що цей заклад дошкільної освіти, як і більшість у місті, не працює з 19 червня 2023 р.

Вихователів ЗДО №19 переводять на 2\3 оплати праці на час завершення ремонтів у приміщенні. Не секрет, що у вихователів і без того зарплатня невисока.

Пів року тому, у березні 2023 року, коломийська активістка і вихователька Оксана Деделюк зверталася до депутатів та голови від імені педагогічних працівників міста з вимогою повернути їм надбавки за престижність праці, високі досягнення, адже жити на 6 тис грн на місяць просто неможливо. Тоді в ратуші пообіцяли шукати інструментів для вирішення цього питання. Але наразі тиша. В той же час у ратуші більшість службовців  такі доплати отримують.

До теми: Чверть мільйона на премію під час війни головному комунальнику Коломиї | Персони ратуші

Ремонти за літо не відбулись

А ще у двох дитсадках Коломиї не вдалось провести заплановані ремонти в часі тривалої перерви на літо.

Заступник начальника управління освіти Віталій Тимчук каже, що у ЗДО №9 планується перекриття даху.

4 серпня оголосили тендер на поточний ремонт даху закладу, очікувана вартість – понад 2 млн 200 тис грн. Аукціон відбудеться 14 серпня.

“Ми обговорювали з керівницею садочка №9, що сплануємо так, що буде працювати один захід (у садок), почнем з однієї сторони, там є два заходи”, – каже Віталій Тимчук.

Щодо того, що шум від робіт на даху буде заважати дітям під час тихої години, в управлінні обіцяють такі моменти узгодити з підрядниками.

Про дивну ситуацію із ЗДО №21, де був запланований ремонт тепломережі, але за літо його так і не провели Інформатор уже писав.

Детальніше про причини відміни двох поспіль тендерів та втручання антимонопольного комітету читайте у статті:

Чи дочекається садок у мікрорайоні Леонтовича в Коломиї ремонту тепломережі

Про ситуацію у садочку №3 “Берізка” читайте у наступних публікаціях.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору