Інформатор Коломия

ГРОШІ

Бізнес просто неба ціною пішохідного простору: скільки в Коломиї зареєстровано літніх майданчиків

Чи помічали ви, як рік за роком наші вулиці, особливо у центральній частині міста, заповнюють літні майданчики від закладів громадського харчування. За офіційними даними Коломийської міської ради на вулицях Писанкової зареєстровано 16 літніх майданчиків.

Інформатор ділиться списком цих об’єктів.

Такі літні майданчики мають популярність серед коломиян та гостей міста, хоча часто-густо частково або й повністю займають пішохідні зони нашого міста на вулицях та площах.

Особливо багатолітніх майданчиків, тимчасових споруд та ярмаркової торгівлі на коломийській стометрівці, що напроти Музею писанкового розпису. І далі до міської ратуші їх мов всипано.

Тимчасові споруди і літні майданчики на стометрівці подекуди займають половину пішохідної зони. Як-от біля кафе “Джем”, який займає ширину тротуару плюс частково пішохідну дорогу. А неподалік добудова до кафе “Галерея”, що зайняла ширину тротуару. Міське озеро – ще одна вдячна локація для розміщення всілякого роду добудов, майданчиків та малих споруд. І так триває роками.

Детальніше: Скільки узаконених тимчасових споруд є у Коломиї

 

Ще одне вкрай ласе місце – невелика площа перед торговим комплексом “Водолій”.

Тут і літні майданчики, і тимчасові споруди, і стелажі з кепками-окулярами, і розкладний стіл з дрібницями, а ще місця продажу морозива, кукурудзи та прокат дитячих машинок.

 

Отже раніше ми писали про 109 тимчасових споруд у Коломиї, термін дозволу на діяльність яких наразі не минув.

А що з майданчиками?

Узаконених літніх майданчиків за офіційними даними Коломийської міської ради наразі нарахували тільки 16.

Як бачимо, найбільше літніх майданчиків на міському озері ім. Руфа, а також у районі міської ратуші проспекті Чорновола, площі Шевченка (біля фонтану), Вічевому майдані та ін.

З одного боку всі ці тимчасові споруди й літні майданчики спотворюють вигляд давньої Коломиї, з іншого – відвідувачів у цих закладах ніколи не бракує. Інша справа, що всі ці добудови і місця для розміщення клієнтів можна було б облаштувати більш естетично.

Читайте також: Скільки заробляє центр туризму і дозвілля в Коломиї з ярмарків

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору