Інформатор Коломия

ВЛАДА

Заступниця міського голови не хотіла назвати свою зарплату і відіслала коломиян до Інформатора

Радниця міського голови не хотіла назвати свою зарплату і відіслала коломиян до Інформатора

Під час мирних зборів щодо розтрати коштів з бюджету Коломиї активісти запитували, яка зарплата у радниці міського голови Зоряна Михалушко, яка замість мера вийшла на діалог з демонстрантами. Проте службовиця ратуші не хотіла назвати свої офіційні доходи і відправила за відповіддю до редакторки Інформатор.

Що ж, наша редакція готова відповісти на це запитання нічого не приховуючи.

Передісторія: Вранці у центрі Коломиї відбулися мирні збори проти розтрат під час війни

Найперше розкажемо коротко про досвід роботи нинішньої єдиної жінки-заступниці міського голови Коломиї.

До міської ради Зоряна Миронівна Михалушко балотувалась від партії “Об’єднання Самопоміч”.

Як стверджують джерела Інформатора пані Зоряна має тісні родинні зв’язки із першими особами ратуші. Зокрема доводиться рідною сестрою дружини першого заступника Богдана Станіславського Олега Токарчука.

Найперше треба згадати, що пані Зоряна – донька колишнього начальника відділу управління комунальним майном Коломиї, який був фігурантом кільком кримінальних проваджень. Раніше він працював на заводі “Сільмаш”.

Також Зоряна Миронівна працювала у КРУ – контрольно-ревізійному управлінні до його ліквідації. Потім працювала начальницею Коломийської фінансової об’єднаної інспекції.

До теми: 80 тис матеріальної допомоги і щедрі преміальні: які офіційні прибутки заступника міського голови Михайла Качанського

З 9 грудня 2021 року пані Зоряна стала директоркою Коломийської централізованої бухгалтерії бюджетних установ Коломийської громади.

Також кандидатка на посаду заступника міського голови займалась підприємництвом. Зокрема спеціалізувалась на діяльності у сфері бухгалтерського обліку й аудиту, а також у сфері консультування з питань оподаткування. А ще – очолювала житлово-будівельний кооператив №11.

Наприкінці лютого 2023 року вона була призначена на посаду заступниці міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

32 депутатів проголосували “за”, а 3 депутатів – Віталій Гурник, Роман Дячук та Андрій Куничак – не підтримали таке рішення.

Які ж офіційні доходи з міського бюджету у Зоряни Михалушко

Наразі ми володіємо офіційними даними лише про доходи заступниці міського голови до липня 2023 включно. Оновлені дані очікуйте згодом.

За  неповних 5 місяців роботи на посаді заступниці міського голови на зарплату Зоряні Михалушко Коломия витратила чверть мільйона гривень.

Від кінця лютого і до липня включно пані Зоряні нарахували 254 123 грн без урахування податків. Відтак, беручи до уваги ці дані її середня зарплатня за місяць сягає 50 тис грн.

Читайте також: Персони ратуші: на зарплату головного озеленювача за 2022-2023 рр з бюджету Коломиї витратили понад 1 млн грн

Найбільші витрати на послуги заступниці були у липні 2023 року, коли вона взяла відпустку. Тоді їй нарахували майже 19 тис грн відпускних, понад 40 тис матеріальної допомоги, 7700грн премії та ще майже 4300 надбавки за високі досягнення в праці.

Щомісячні преміальні заступниці сягають14 тис грн, надбавки за високі досягнення у праці – ще 8 тис грн.

У червні пані Зоряна брала лікарняний, за що отримала виплату у розмірі майже 5 500 грн.


До теми: Втаємничене призначення: в управлінні освіти посаду заступника обійняв наближений до мера Віталій Тимчук. Хто це?

Інформатор продовжує стежити за витратами з міського бюджету. Якщо вас цікавить, скільки місто витрачає на заробітну плату певного службовця ратуші – пишіть нам на пошту  kl.informator@gmail.com.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram.  Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору