Інформатор Коломия

ВЛАДА

Платну парковку біля озера Руфа у Коломиї облаштували з порушеннями?

Платну парковку біля озера Руфа у Коломиї облаштували з порушеннями?

Голова громадської організації “Зелений світ” Василь Лютак звернувся до прокуратури через виявлені порушення при облаштуванні платної стоянки біля міського озера імені Юрія Руфа у Коломиї.

Повідомляє Інформатор.

Платна парковка впритул до озера запрацювала понад рік тому.

За даними екоактивіста, голови громадської організації та багаторічного фахівця у сфері лісового господарства Василя Лютака комунальне підприємство “Коломияпаркосервіс” облаштувало парковку для авто у захисній смузі водойми.

До теми: На Коломийщині ковбасники скидають стічні води в Прут

“Віддаль від стоянки до урізу води становить 22-24м. Дане рішення КП є грубим порушенням п.4 ст.89 Водного кодексу України, а муніципальна інспекція покриває незаконні дії КП. ГО «Екологічне товариство «Зелений світ» звертається до Коломийської окружної прокуратури зреагувати і притягнути до відповідальності порушників Закону”, – заявив Василь Лютак.

Нагадаємо, у перший рік повномасштабної війни довкола прибережної зони міського озера було чимало шуму: влада міста назвала озеро “ставком” і хотіла протягнути буцімто встановлення меж озера, хоча екоактивісти кажуть, метою було зменшення меж озера.

Коломияни надсилали десятки листів на захист водойми.

Деталі: Озеро чи став? На сесії розглядали питання прибережних зон “ставка на вулиці Чехова”

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору