Інформатор Коломия

ВЛАДА

Парковка на озері в Коломиї встановлена з порушеннями, але… люди ж “все одно не платять”

Парковка на озері в Коломиї встановлена з порушеннями, але гроші все одно не платять

На сесії березневій Коломийської міської ради депутати поцікавились, чи змінила графік роботи платна стоянка на озері імені Юрія Руфа. На це начальниця комунального підприємства “Коломия паркосервіс” Лілія Остафійчук  сказала, що люди все одно не платять.

Повідомляє Інформатор.

Безкоштовні парковки в центрі Коломиї годі знайти, їхм можна перелічити на пальцях однієї руки. Влада це мотивує тим, що в такий спосіб дбають про збереження архітектури. Тим часом платними стали й паркомісця біля озера Руфа: і на вул. Степана Тарабалки, і на вул. Новодворського.

Детальніше у статті: Платна, бо платна: який історичний центр береже парковка на міському озері?

Депутат Коломийської міської ради на березневій сесії зауважив, що став свідком, як люди у вихідні дні також сплачують за парковку, не знаючи, що в тому немає необхідності. То чи можна потім повернути ці кошти?

На це керівниця “Паркосервісу” Лілія Остафійчук відповіла, що кошти, сплачені у вихідні, зараховуються наступного дня. А на запитання, чи вони будуть повернені власникам авто, сказала тільки, що на парковках встановлені інформаційні стенди,  зазначено

“Озеро не сплачують в будь-який день. Люди не проплачують” – однозначно заявила керівниця “Паркосервісу” Лілія Остафійчук.

Чи означає це, що і штрафи не надходять? Це питання ще ніяк не врегульовано. Проте за спостереженнями наших журналістів на двох стоянках біля міського озера ще не вдавалось застати муніципальних інспекторів, як і чеків на сплату штрафу.

Нагадаємо, нещодавно громадський активіст, голова громадської організації “Екологічне товариство “Зелений світ” Василь Лютак довів, що паркомісця на міському озері ім. Юрія Руфа встановлені з порушенням.

Детальніше: Платну парковку біля озера Руфа у Коломиї облаштували з порушеннями?

“Віддаль від стоянки до урізу води становить 22-24м. Дане рішення КП є грубим порушенням п.4 ст.89 Водного кодексу України, а муніципальна інспекція покриває незаконні дії КП. ГО «Екологічне товариство «Зелений світ» звертається до Коломийської окружної прокуратури зреагувати і притягнути до відповідальності порушників Закону”, – заявив Василь Лютак.

Чоловік звернувся до прокуратури області, але там заявили, що через зміни  органи прокуратури позбавлені права щодо проведення перевірок за додержанням і застосуванням законів. Отже відповідальність за порушення законів винуватці понесуть хіба що після перемоги.

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

 

Нагору