Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

ТОП-10 озер Коломийщини та Косівщини

ТОП-10 озер Коломийщини та Косівщини

Тихе і спокійне місце, де можна відновити душевний спокій, побути наодинці чи відпочити від міської метушні, сьогодні потрібне кожному. Для тих, хто досі в пошуку свого ідеального місця єднання з природою, Інформатор підготував добірку озер у Коломиї та неподалік міста.

Коломия

Міське озеро ім. Руфа та Шевченківське відомі кожному. Та у нашому місті є й інші озерця, які ви не одразу знайдете на карті – це ткацьке озеро між багатоповерхівками позаду колишньої ткацької фабрики на вул. Січових Стрільців, миловидне озерце неподалік районної лікарні та ставок в районі вулиці Косачівської.

ставок в районі вулиці Косачівської

озерце неподалік районної лікарні

Коломийський район

Хорошим місцем для релаксу стануть ставки, що розташувалися між с. Глибока та смт. Отинія. Гадаємо, що більшість вже звернули увагу на них, їдучи автодорогою Н-10. Якщо рухатись зі сторони Коломиї до Івано-Франківська, то ставки побачите по праву сторону перед в’їздом в Отинію. Тут є можливість вдосталь насолодитися красою природи. Свою атмосферу створюють й верби, які схиляються над ставками.

На території відпочинкової зони “Медова долина” у селі П’ядики ваше око потішить невеликий ставок. Тут можна вдосталь насолодитися співом птахів та дзижчанням бджіл, які збирають нектар з квітів білої акації. Одразу за ставком побачите велику відпочинкову територію. Тут є кілька дерев’яних альтанок, цегляні мангали та столики.

Озеро з пірсом серед дерев можна знайти в селі Лісна Слобідка, звернувши наліво з траси Н-10. Біля озера є й альтанки, які можна орендувати. Якщо ви бажаєте порибалити, то потрібно буде заплатити.

Косівський район

Перехід, що з’єднує два мальовничі села Косівщини – Яблунів та Уторопи – веде до ставів Насарат, що на висоті 650 метрів серед букового лісу. Із заходу їх оточує три гори – Клифа, Камінь та Микуляк, а прямуючи на південь, можна вийти до озера Лебединого. Вся територія належить НПЗ «Гуцульщина». Тут часто можна зустрітися з рибалками, які в очікуванні, поки клюне форель, товстолобик чи плотва, вивчають поширені (дуб, бук) та червонокнижні (модрина) види деревних рослин. На легковому автомобілі туди не заїхати, тому надавайте перевагу позашляховику. Або ж модна проїхати більший відрізок дороги, а далі пройти пішки близько кілометра.

У Шешорах є Мертве озеро. Воно знаходиться недалеко від полонини Росохатої, на сусідньому хребті Карматура. Грушеподібної форми і невеличке за розміром, довжиною біля 40 метрів. Мертве, бо тут не живе нічка живність – у воді є велика кількість сірководню, розташоване на висоті понад 800 метрів над рівнем моря. Розміщене неподалік озера Лебедин, на горі між Яблуновом та Шешорами. Маршрут промаркований працівниками НПП “Гуцульщина” від полонини Росохата.

Озеро Буковець знаходиться на межі Косівського та Верховинського районів. В центрі села Буківець розташоване чимале озеро. Цікаво побачити на перевалі таке велике водне плесо, звідки бере свій початок річка Рибниця.

Бажаємо приємного відпочинку, але не забувайте про безпеку та подяку тим, завдяки кому маємо таку можливість. Задонатити можна ТУТ.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору