Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

ТОП новин грудня в Коломиї

Підбивали підсумки року і аналізували, як влада Коломиї витрачає наші податки. А ще переймалися роботою комуналки, сміттям та сучасним виглядом площ в нашому місті.

Ціни, курс валют, свіжі вакансії завжди цікавлять читачів Інформатора. Але ми обрали ТОП більш ширших тем.

  1. Коломиянин збирає підписи за відставку міського голови

 

На громадських слуханнях 19 грудня Михайло Семенюк узяв слово на звіті міського голови і повідомив, що не вважає роботу Богдана Станіславського гідною, а тому організував збір підписів за відкликання мера з посади. За словами активіста на це треба щонайменше 8000 підписів. Він зібрав наразі тільки 256 підписів.

З цього приводу наші журналісти проаналізували, чи реально відкликати мера з посади.

2. 10 скандалів 2022 року у Коломиї

 

Металеве яйце, гучне святкування під час війни, підступне звільнення вчительки, конфлікт бізнесмена із вдовою загиблого захисника, зрізка дерев та непомірні витрати з міського бюджеті – це те, що вийликало найбільше дискусій серед коломиян.

3. Скільки в місяць обходяться Коломиї чиновники в ратуші

У Коломийській міській раді та підрозділах працює 230 людей. Йдеться про самі міськраду та 7 управлінь. На зарплату службовцям за один місяць з податків коломиян йде кілька мільйонів. Якщо підрахувати загалом, на оплату праці чиновникам Коломиї за листопад витратили 4 млн 675 тис. грн. Середня зарплата рівна 20 325 грн.

4. Найтрагічніші випадки у Коломийській громаді за 2022 рік

Загибель молоді від чадного газу, пожежі, обвал будинку й смертельні аварії. Інформатор підбив підсумки нещасних випадків 2022 року.

5. Косівський базар: 100-річні вишиванки, копчені коники та свині у багажнику

Ми відвідали базар у Косові та Кутах і були вражені цінами. Все, що можна купити там, читайте у статті.

6. Наймасовіша коляда у Криворівні вперше відбулася 25 грудня | Відео та фото

У Криворівні вперше відсвяткували Різдво 25 грудня. До гуцульського селища з‘їхалося більше половини України, щоб розділити радість народження Христа та відчути отой справжній дух Різдва по-гуцульськи.

7. Древні вали, будинки розпусти й гетто: історія вулиці Валова в Коломиї

Ще у XVII тут був рів перед оборонним валом для захисту Коломиї з північно-східного боку. Ми прогулялися 800 метрами вулиці Валової, щоб пригадати її неймовірну історію.

8. Коломиянин своїми силами облагороджує одну з пішохідних зон вулиці Моцарта

Там, де комунальники не допрацьовують – небайдужі коломияни роблять все своїми силами. Від так, у житловому масиві Леонтовича ми зустріли чоловіка, який самостійно вирішив облагородити одну з пішохідних зон у мікрорайоні, де живе.

9. Брудне питання: як працює коломийська сміттярка і хто звозить туди відходи

У Коломийській територіальній громаді сміття захоронюють понад 26 років на полігоні ТПВ, що на вул. Шарлая у безпосередній близькості до житлових будинків. З 2010 року у місті говорять про будівництво сміттєпереробного заводу, але далі розмов справа не дійшла. Сортуванням сміття натомість за неофіційною згодою керівників полігону ТПВ та влади міста займаються роми, які оселилися прямо на звалищі.

10. “Самі розумієте, що це означає”, – Богдан Станіславський про урізання бюджету на освіту Коломиї

Освіта витягне з бюджету біля 236 млн грн, а це на 27 млн грн менше, ніж у 2022 році. Нагадаємо, що держава закриває більшість витрат на освіту й щороку надає освітню субвенцію. В цьому році її розмір становить 154 млн грн , а це на 25 млн грн менше, ніж у 2022 році.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору