Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

ТОП-12 новин, що вразили Коломию у червні

Резонансні заяви щодо припинення планової госпіталіації, звалище на міському озері, витрати з бюджету, а ще дискотека випускників у Рунгурах, сімейні чвари на автостанції – ці теми найбільше обговорювали коломияни протягом першого місяця літа 2023р.

Інформатор підбиває підсумки червня.

Резонанс

У медзакладах Прикарпаття тимчасово припиняють планові госпіталізації військовозобовʼязаних без погодження з ТЦК.

Нагадаємо, що згодом у Івано-Франківської ОВА це пояснили. Заступник голови ОВА Віталій Ільчишин повідомив, що ця інформація не відповідає дійсності.

З його слів, на Раді оборони розглядали таке питання – лист від обласного ТЦК, де був такий пункт. Департаменту охорони здоров’я дали доручення опрацювати це рішення і скласти своє. А ще додав, що кожен має право на охорону здоров’я. Тож наразі всіх хворих приймають, усім надають медичну допомогу.

У селі П’ядики громада бореться з місцевим підприємцем і депутатом за ставки

На сесії у травні депутати П’ядицької селищної ради підтримали рішення про передачу в довгострокову оренду землі під господарською будівлею місцевому депутату й підприємцю Мирославу Червінському з с. Турка. А вже потім спохопилися: разом із будівлею на 49 років потрапили два сільські стави.

Чи можливо потрапити людям на візках у відділення ПриватБанку в Коломиї | ІНКЛЮЗІЯ

Досліджуючи інклюзію в Коломиї, журналісти Інформатора зауважили, що до відділення банку на вул. Шевченка немає змоги дістатися людям на візку. Термінал розташований на висоті більше 1 метра, а кнопка виклику не спрацювала. Пандус взагалі відсутній.

“Царські” покої впали в ціні: реальна історія здачі в оренду однієї квартири в Коломиї

Це оголошення про здачу “царський будинок” нам добре запам’яталося. 1500$ на місяць за 70 квадратів житла. Наприкінці травня оголошення з такими ж “царськими” фото знову з’явилося. Деталі – ТУТ.

На автостанції у Коломиї побилася пара: чоловіка забрала швидка

Пара перебувала у стані алкогольного сп’яніння. Відео інциденту можете переглянути в нашому телеграм-каналі.

На відео видно, що спершу вони сиділи на лавці, а потім опинилися на тротуарі. В цей час жінка із закликом: “Вставай!” била чоловіка по голові.

Скандальна вечірка в селі Рунгури: що відомо?

На початку червня в мережі опублікували відео вечірки, яку організували в селі Рунгури на Коломийщині. З’ясувалося, що святкування із гучною музикою та танцями 5 червня влаштували випускники.

Комуналка, бюджетні гроші

1 млн на борщівник, обрізку і зрізку дерев та корчування пнів: скільки заробив “Зеленосвіт” в Коломиї за пів року

Більше 600 тис грн на боротьбу з борщівником, близько 162 тис грн – на корчування і вивезення пнів з озера, а ще сотні тисяч на демонтаж реклами, зрізку й обрізку дерев. Загалом за півроку набігло більше 1 млн грн. І це тільки ті послуги, які закуповує по договору у свого ж комунального підприємства Коломийська міська рада та інші її КП. Деталі – ТУТ

Рекреаційна зона чи звалище? Біля Шевченківського озера звозять тонни відходів

Біля найбільшої міської водойми Коломиї ось уже кілька місяців відвантажують будівельне сміття. Активісти занепокоєні, що це завдає шкоди довкіллю. А ще обурені, бо звалище формують прямо біля парку Героїв, який висадили волонтери власними силами.

На вулиці Старицького триває ремонт дороги та тротуарів за понад 9 млн грн

На початку червня управління комунального господарства оголосило тендер на проведення капітального ремонту вул. Старицького. Переможцем стало ТОВ “ХХІ СТОЛІТТЯ ПЛЮС”, яке запропонувало провести ремонт за дешевшу ціну – 9 892 912 грн.

Освіта

Яка доля садочка №3 в Коломиї: прямі питання і відповіді влади міста

Через брак комунікації влади щодо змін у цьому закладі освіти, кажуть матусі, з’явилося чимало чуток. Зокрема поширилась думка, що через реконструкцію садка заклад зачинять на довший час. А ще, що його мають зробити приватним. Чимало питань виникло і щодо приєднання садка до гімназії ім. Михайла Грушевського. Пояснення влади – ТУТ.

Скільки обходиться бюджету Коломиї перебування однієї дитини у садку

Взимку міський голова Коломийської громади заявив, що вартість відвідування садка обходиться місту у 16-20 тис на місяць. Астрономічна сума, чи не так? Тому Інформатор звернувся із запитом, аби дізнатися офіційні дані щодо витрат на дошкілля. І цифри ніяк не збігаються із твердженням мера. Які офіційні цифри – читайте ТУТ.

Які ціни на навчання в автошколах Коломиї?

Підбірка автошкіл, де можна здобути всі знання та навички, які потрібні водієві.

Фоторепортажі червня – ТУТ.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Головний редактор Наталка Сандецька

Нагору