Інформатор Коломия

ГРОШІ

Мільйон доходу, готівка в доларах, соціальні виплати та щедрі матеріальні допомоги | Декларація заступника мера Коломиї Михайла Качанського

Мільйон доходу, готівка в доларах, соціальні виплати та щедрі матеріальні допомоги | Декларація заступника мера Коломиї Михайла Качанського

 Заступник міського голови з питань освіти Михайло Качанський разом з дружиною  у перший рік війни збагатилися на понад мільйон гривень, а проте це не завадило їм обом брати соціальну допомогу від держави.

Інформатор проаналізував офіційні доходи Михайла Качанського, і ось що з цього вийшло.

Хто такий Качанський

Зараз 28- річний Михайло Качанський займає високу посаду при міському голові й обходиться місту в кругленьку суму. Його офіційні доходи на місяць сягають 5-ти зарплат вихователів.

Але поміж коломиян причепилося прізвисько “фотограф”, адже саме він супроводжував і знимкував Богдана Станіславського під час передвиборчої кампанії.

Михайло Качанський зареєстрований в Надвірній.

Він ні дня не працював у освіті, а проте дозволяє собі гостро і навіть по-хамськи вести розмову з вчителями. Вперше таку поведінку наші журналісти помітили, коли до ратуші прийшли обурені вчителі школи №2, виступаючи проти пониження статусу навчального закладу з ліцею до гімназії.

Деталі: Влада Коломиї планує реорганізацію ліцею №2, колектив і батьки – проти

28- річний Михайло Качанський до роботи в коломийській ратуші 2 роки працював ведучим на «Радіо Карпати», а потім подався у політику: був прес-секретарем партії “Самопоміч”, а потім – у ТОВ “Станіславський”, гадаємо, не секрет, що ця фірма сім’ї Станіславських.

Але цього досвіду виявилось досить, аби керувати питаннями освіти у Коломийській міській раді.

До речі, Михайло Качанський не місцевий: він народився у селі Маринопіль Галицького району. Закінчив Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника за спеціальністю «Історія та археологія».

Його стрімка кар’єра в ратуші почалась ще з допомоги Богдану Станіславському на виборах, але про цей досвід у офіційній біографії не йдеться.

Аж цілий тиждень він пропрацював радником міського голови і був призначений на посаду начальника відділу інформаційної політики Коломийської міської ради. Але не дивуйтесь, це поширена практика останніх років у ратуші. Таким чином вони оминають конкурс на прийняття в органи самоврядування, щоб нові працівники часом не перевчилися, вивчаючи Конституцію України і добірку законів, які має знає кожен службовець місцевої ради.

1 квітня 2021 року відділ комунікації та інформаційних технологій переріс в ціле управління, його й надалі очолював Михайло Качанський, аж доки 1 лютого 2022 року не став заступником міського голови Богдана Станіславського.

Декларація Михайла Качанського за 2022 рік

Готівка

Михайло Качанський задекларував 9000$

Дружина Мар’яна Качанська – 5 000$

Доходи

У 2022 році офіційні доходи Качанського за роботу в коломийській ратуші склали 503 679 грн.

Його дружина задекларувала всього на тисячу менше – 502 795 грн. Це дохід від підприємницької діяльності. За даними платформи YouControl вона займається комп’ютерним програмуванням.

Попри понад мільйон доходу подружжя Качанських у 2022 році отримало від соцзахисту 40 348 грн соціальних допомог.

Також того року Михайло задекларував дохід від відчуження рухомого майна у сумі 45 000 грн.

Нерухомість та авто

У декларації за 2022 рік вказано, що Михайло Качанський з дружиною не володіють ні квартирами, ні будинками, ні авто. Проте у 2021 році Михайло отримав 345 000 грн від продажу нерухомості, ще 130 000 грн від продажу рухомого майна, а його дружина – 220 165 грн від продажу рухомого майна. Тоді вони задекларували 11 000$ готівки.

У декларації за 2020 рік знайдемо, що раніше Михайло володів будинком у Микитинцях, вартість якого оцінили в 142 401, а ще – два автомобілі: SEAT IBIZA 2011 року та VOLKSWAGEN PASSAT, 2009 року. Вартість автівок вказана 320 700 грн за обидві.

Цікаво, що працюючи у ТОВ “Станіславський” Качанський заробив 21 000 грн і ще 32 373 грн – за роботу у партії “Самопоміч”. Вочевидь, працювати на місто набагато вигідніше, ніж працювати на Станіславського.

І на останок про скромність:

У перший рік великої війни Качанський взяв від міста дві матеріальні допомоги – разом вийшло 80 000 грн. І це при тому, що він також брав премії біля 15 000 грн щомісяця.

До теми: 80 тис матеріальної допомоги і щедрі преміальні: які офіційні прибутки заступника міського голови Михайла Качанського

У 2023 році його доходи майже не змінилися, зарплата в середньому сягала 33 000 грн. Премії, матеріальні допомоги і надбавки “за високі досягнення у праці” залишилися такими ж щедрими.

Наскільки корисною для міста є робота Михайла Качанського, що витягує з міського бюджету більше пів мільйона гривень, можна проаналізувати за станом коломийської освіти за останні роки. Постійні скандали, скорочення, акції протесту, постійна заміна керівника, призначення колишнього шофера Станіславського заступником начальника начальників управління освіти. Що вже й говорити про спробу Станісласького призначити керувати освітою Коломийської громада колишнього мера Попасною Юрія Онищенка, по якому досі тривають суди за звинуваченням у держзраді.

Дивіться інші декларації високопосадовців:

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору