Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Що потрясло коломиян у жовтні

У Коломиї не буває скучно. Серед усіх тем, які висвітлював Інформатор за жовтень, найбільше коломиян цікавили справи господарські, відсутність опалення в лікарнях та садках міста, доля міського озера, базар в Отинії та відкриття в Коломиї координаційного центру пошуку зниклих безвісти на війні. Жовтень був багатим на події.

Інформатор розповість, що наших читачів вразило найбільше.

  1. Як заробляють у ратуші: високі досягнення в праці, зарплата в 80 тис грн та 120% преміальних | частина 1

Зарплата в розмірі 30 тис грн і вище. Ні, для цього не обов’язково їхати за кордон і по 12 годин працювати на будові. Службовці в ратуші мають достойні зарплати, а обрані отримують ще по 80% та 100% премій і надбавок.

2. Розмова без краваток: напряму про те, що станеться з берегами міського озера в Коломиї

В Коломиї триває дискусія щодо берегів міського озера (чи то пак уже ставка). Активісти остерігаються, щоб рішення, яке намагаються протягнути у ратуші, не перетворило сквери біля озера на щільну забудову. Серед усіх закладів, розташованих довкола озера, найбільше відвідувачів можна побачити саме у барі “Кружало”. А оскільки власник закладу ще й однопартієць міського голови, то на адресу бізнесмена посипалось чимало звинувачень.

З цього приводу Інформатор розпитав у Романа Крутка, як зміняться береги міського озера в разі прийняття цього рішення.

3. Гучне святкування в “Деліції” | коментар закладу

4 жовтня у Коломиї містянка зняла відео, як у кафе “Деліція” святкували день народження з музикою. Коментарі коломиян поділилися: хтось вважає, що це обурливо в часі війни, а хтось навпаки – потрібно підтримувати бізнес та платити податки.

4. Накипіло: коломияни посадили квіти у ямі на вулиці Довбуша

Ремонт доріг – вічна тема, яка болить у багатьох коломиян. Нині мешканці вулиці Довбуша заздрять тим, хто живе на Чайковського та висаджують квіти у ті величезні ями з надією, що влада міста зверне на це увагу та розпочне тут ремонт дорожнього покриття.

 

5. У ратуші пояснили, чому харчуванням дітей в закладах освіти займаються приватні підприємці

Нещодавно міський голова Коломиї Богдан Станіславський розповів, що у 4-ох опорних закладах освіти їдальні віддали в оренду підприємцям. Тепер харчуватимуть дітей приватники. Але у депутатів було чимало запитань стосовно такого рішення.

6. Координаційний центр зниклих безвісти за особливих обставин працює у Коломиї

Координаційний центр зниклих безвісти за особливих обставин функціонує вже більше двох місяців. Він призначений не тільки для пошуку людей, а й для допомоги у різних питаннях, зокрема, йдеться про грошові виплати для сімей загиблих захисників.

7. Як економлять електроенергію у коломийській ратуші

Заклики відмовитися від енергозатратних побутових приладів лунають звідусіль. Проте це закликає голова обласної, районної адміністрації. Міський голова Коломиї Богдан Станіславський теж наголошує на економ-режимі в місті. Яке ж було здивування журналістів Інформатора, коли ми побачили на термометрі +26° в одному з кабінетів ратуші, а у велетенській залі засідань – +24°.

8. У пологовому будинку вимкнули опалення

Коломийські породіллі скаржаться: у палатах холодно. У середу згідно рішення виконавчого комітету запустили котельню пологового будинку, яка окрім цієї будівлі обігріває ще й “Народний дім” та міську жіночу консультацію. Проте вже через два дні тепло вимкнули.

9. Палити листя не можна, але що з ним робити? Поради екоактивіста з Коломиї

У Коломиї та ближніх селах сезон спалювання листя можна вважати відкритим. Про це свідчить і густий дим, який стелиться долинами ледь не кожного вечора, і погіршення якості повітря в нашому місті. Вочевидь, штрафи за паління листя не сильно лякають населення, тому варто спробувати піти іншим шляхом. А саме донести людям, чому палити осіннє листя шкідливо та запропонувати альтернативні варіанти.

10. Базар в Отинії: місце, де є майже все

Двічі на тиждень це місце переповнюється людьми. На базар у Отинії з’їжджаються жителі з усіх навколишніх сіл. І так уже впродовж близько 30 років. Отинійський ринок, ніби “предок” сучасного торгового центру. На невеликій площі зовсім поруч один від одного продають велосипеди, продукти, побутову техніку, речі домашнього вжитку, а також новий та вживаний одяг.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Наталка Сандецька

Нагору