Інформатор Коломия

ВЛАДА

У тендері на ремонт вул. Гетьманської перемогла фірма з Богородчан, що минулого року стелила дороги, які вже руйнуються

На участь у тендері з ремонту вулиці Гетьманської подалося 4 учасника. Відтак ціна впала на понад 3 млн грн. Переможець – відома Коломиї своїми неякісними ремонтами вулиць Шарлая та Симоненка фірма з Богородчан.

Хто ж виграв у тендері на капітальний ремонт дороги та тротуару вул. Гетьманської, скільки це коштуватиме і як проходили торги – знає Інформатор.

Тендер на капітальний ремонт дорожнього і тротуарного покриття вул. Гетьманської в Коломиї з коригуванням голосили ще 12 квітня. Очікувана вартість робіт сягала 13 324 611 грн.

На участь у відкритих торгах подалися 4 учасника – вже відомі Коломиї ТОВ ПБС, ТзОВ “БМБУД”, ТОВ “ХХІ СТОЛІТТЯ ПЛЮС” та ще ТОВ “Шляхбуд-Лім”.

Всі дали значно нижчу ціну, при чому різниця між їхніми пропозиціями сягала понад 2 млн грн.

Найменшу ціну поставив ТОВ “ХХІ СТОЛІТТЯ ПЛЮС, зареєстрована у Богородчанах: за 10 140 278 грн він готовий відремонтувати капітально і дорогу, і тротуари вул. Гетьманська в м. Коломиї.

Згідно умов роботи мають бути завершені до 31 грудня 2024 року.

Наразі договір з переможцем ще не укладено. До переможця торгів висунули 7 вимог про усунення невідповідностей: зокрема вимагають оновлений витяг, довідки та деякі документи.

Загалом за кілька місяців 2022 року управління комунального господарства Коломийської міської ради заключило договорів з ТОВ “ХХІ СТОЛІТТЯ ПЛЮС на 24 млн 738 тис грн. По суті мова йде про три дороги міста.

Так, раніше Інформатор писав про те, що ТОВ “ХХІ СТОЛІТТЯ ПЛЮС здійснювала ремонти вул. Шарлая та вул. Симоненка, які почали руйнуватися вже в перші місяці по ремонту.

Також ця фірма здійснювала ремонт міжквартальних проїздів по вул. Січових Стрільців, 23, 25 – вул. Лисенка, 1.

Деталі у статті: За 2 місяці – майже 25 млн грн: які дороги робила в Коломиї фірма “ХХІ століття-плюс” і чи вони пережили зиму

руйнація дороги на вул. Шарлая за два тижні після ремонту

вул. Симоненка після ремонту, січень 2022р.

Чи є гарантії, що нова дорога на вулиці Гетьманській протримається довше?

Не беремось аналізувати причини, чи то сама суміш неякісна, чи то таки не варто стелити гарячий асфальт на мерзлу землю, але факт залишається фактом: мільйони кровних коштів наших платників податків, зокрема, захисників, пішли не на користь місту.

У ефірі місцевого телеканалу міський голова запевняв, що навіть така неякісна дорога – то краще, аніж бездоріжжя, яке було тут до ремонту.

До теми: Нове-латане: як в коломийській ратуші виправлять ситуацію з новими дорогами, які сипляться

Ми ж підрахували, що за місяць служби у зоні зіткнення – на нулі – під обстрілами, в холоді й страшній небезпеці, кожен військовослужбовець сплачує у міську казну свою частку податку. І це трохи більше 9 тис грн.

За нашими підрахунками, щоб заплатити за цю дорогу, майже 1100 захисників мають перебувати на передовій 30 днів поспіль, виконуючи бойові завдання цілий місяць. Ясна річ, за таку високу ціну коломияни очікують якісних робіт.

До слова, є й інші фірми, що досить часто виграють закупівлі в Коломиї.

До теми: Наасфальтували, защебенили і назамітали на 71 млн грн: що Коломия закуповувала у “Автомагісталь-ІФ

ТОВ «Альянсбудпроект-ІФ»: гребе, ремонтує і півсфери ставить

ФОП Кісіль знову взяв 100-тисячний тендер, цього разу – ремонт зупинок

Ремонтує, рекламує і вікна ставить: з бюджету Коломиї за це заплатили підприємцю майже 600 тис грн

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору