Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Резонанси, скандали, бюджетні витрати й намагання відхопити цінний шмат землі: головні новини Коломиї у квітні

Резонанси, скандали, бюджетні витрати й намагання відхопити цінний шмат землі: головні новини Коломиї у квітні

Серед тем, які вкрай цікавлять читачів Інформатора, лідерами залишаються декларації високопосадовців, витрати з бюджету громад Коломийщини, аукціони з продажу й оренди комунального майна, резонансні рішення влади. З нового – спроба депутата урвати цінну землю в природоохоронній зоні біля міського озера ім. Руфа, а ще справа про наразі ще недоведене самовільне будівництво на дамбі Пруту біля Вербізького мосту. Ці та інші темні справи вже досліджує прокуратура.

Інформатор зібрав ТОП новин квітня 2024 року, але розпочнемо з найважливішого і, разом з тим, найстрашнішого для кожного з нас.

Гіркі втрати

У квітні Коломийська громада втратила чотирьох захисників та відомого капелана.

захисника Дмитра Дзумедзея

захисника Івана Кучірку

захисника Ігоря Ганущака

захисника Миколу Настащука

капелана Олексія Куйбіду

Вічна пам’ять і спокій їхнім світлим душам. Щирі співчуття рідним, близьким, всім, кого вони зігрівали словом, поглядом і однією своєю присутністю. Відбудується країна, загояться рани всіх, хто постраждав від цієї війни, підростуть діти… але, на жаль, не в людській силі повернути до життя наших полеглих захисників.

Резонанс

   У Коломиї попрощалися з депутатом й меценатом Олександром Чемерисом

Депутат Коломийської міської ради, волонтер та підприємець Олександр Чемерис раптово відійшов у засвіти 15 квітня. Сьогодні, 17 квітня, мешканці громади провели мецената в останню путь. Це була чудова, відкрита і щира людина. Детальніше – ТУТ.

   Суд над військовослужбовцем з Коломиї

34-річний уродженець Коломиї, який проходив військову службу в одній з бригад морської піхоти, отримав 5 років ув’язнення за відмову виконати наказ командира форсувати річку Дніпро на Херсонщині. Деталі – ТУТ.

   Декларація Миколи Поляка

Голову курортного села Поляниця Миколу Поляка, можна назвати одним із найбагатших сільських голів країни. Згідно його декларації, за 2023 рік він отримав 1 млн 270 тис грн зарплатні. Крім того, Микола Поляк задекларував майже 2,5 мільйона гривень, які розміщені на банківських рахунках. А ще тогоріч Поляницький голова вирішив зробити своїй дружині солідний подарунок – подарував їй 250 тисяч гривень. Аналіз декларації – ТУТ.

   Мати загиблого пілота з Королівки Наталія Тарабалка стала капеланом

Мати відомого льотчика з Коломийської громади, якого називають “Привидом Києва”, Героя України Степана Тарабалка вирішила долучитися до військових капеланів. Наталія Тарабалка стала символом незламності цілої України. Після загибелі сина вона поринула у допомогу й зуміла об’єднати довкола себе сотні однодумців. Матір легендарного пілота заснувала реабілітаційний центр для військових та членів їхніх родин під назвою «Тепло крилатої душі» в Ценяві на Коломийщині. Детальніше читайте ТУТ.

   Ремонт будиночка садівника у парку Коломиї обійдеться майже в мільйон

За капітальний ремонт будівлі у парку з бюджету виплатять 916 тис грн місцевому підприємцю, колишньому головному комунальнику Коломиї Володимиру Наливайку. Що тут буде і коли – читайте ТУТ.

Скандали

 Земля біля озера ім. Руфа – депутату міськради

Завдяки голосуванню “ЗА” 25-ти депутатів Коломийської міської ради Федюк Юлія Володимирівна та Зубкова Ірина Василівна – на 49 років заволоділи 267 м² безцінної землі у природоохоронній зоні біля міського озера ім. Руфа. Та вистачило просто заглянути у Facebook, аби встановити, що ці жінки одружені або ж пов’язані цивільнм шлюбом із братами Крутко, один з яких уже друге скликання поспіль є депутатом Коломийської міської ради і роками добивається узаконення свого пабу “Кружало”. Деталі – ТУТ.

Передісторія – у статті Землю біля міського озера у Коломиї віддали дружині депутата в оренду на пів століття для будівництва

♦  Церковне будівництво на дамбі біля Вербізького мосту

Церковне керівництво звело будівлю на березі Пруту в Коломиї, частково зруйнувавши дамбу. Прокуратура досліджує факт самовільної забудови на самовільно захопленій ділянці. Деталі – ТУТ.

   Хамство Хамута: влада Обертина послала журналістів “за російським кораблем”, потім намагалась приховати свої премії і напросилась на кримінальне провадження

Влада Обертина послала журналістів “за російським кораблем”, потім намагалась приховати свої премії і напросилась на кримінальне провадження. Що ж приховував Хамут? Півмільйонна зарплатня і ще 100 тисяч пенсії: які доходи декларує Обертинський селищний голова 7000м² землі, будинок і автомобіль. Зрештою, порівняно з міським головою Коломийської громади доходи сім’ї голови Обертинської громади в рази скромніші. Та все ж… Деталі – ТУТ.

Аукціони

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

 

Нагору